Özbekistan'da İlk Kez Kur'an Basılacak

Özbekistan'da İlk Kez Kur'an Basılacak

Özel bir matbaa da ilk etapta 50 bin adet basılması planlanıyor. İlk baskının 10 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Yayın evi sahibi Muhammed İsmail "Şeyh Muhammed Salih Muhammed Yusuf’un başlattığı işi bugün onun çocukları, öğrencileri devam ettiriyor. 50 bin adet Kuran-ı Kerim basılacak. Günümüzde Kuran'a ihtiyacımız var. Yeniden basmak için müracaat ettik. İnşallah yakında halkımızın elinde olur.’’ dedi.

Kıraatla ilgili kaideleri Özbek Türkçesiyle verdiklerini anlatan yayın evi sahibi Muhammed İsmail, kar amacı gütmediklerini vurguladı.

Muhammed İsmail "Kur'an'ı yayınlamaktan amacımız Müslümanların Allah’ın kelamı Kur'an’a olan ihtiyaçlarını karşılamak. Bir hafta on gün içinde satışa çıkacak. Kıraatla ilgili kaideleri Özbek dilinde verdik. Bunu kar amaçlı yapmıyoruz. Bu bir başlangıç sonraki baskılarımızda daha kaliteli malzemeleri kullanarak basacağız.’’ dedi.

Kuran-ı Kerim bu zamana kadar hep başka ülkelerden getirtilmiş. Özbekistan’da ilk defa basılması sebebiyle halkta ilgi bir hayli yoğun.