Önümüzdeki Yıl Hac Merasimi İçin Arabistan’dan İran’a Davet

Önümüzdeki Yıl Hac Merasimi İçin Arabistan’dan İran’a Davet

Hac ve Umre Bakanı Muhammed Benten’nin iddiasına göre Arabistan tüm hacı adaylarını mezhep ve milliyet gözetmeksizin kabul ettiklerini dile getirdi.

Arabistan Hac ve Umre Bakanı Muhammed Salih Benten, gelecek yıl Hac ve Umre merasimlerini koordine etme amaçlı düzenlenecek oturuma İran Hac ve Ziyaretler heyetini davet etti.

İqna haber ajansının vermiş olduğu haberde Arabistan; Hac ve Umre Bakanı Muhammed Benten’nin iddiasına göre Arabistan tüm hacı adaylarını mezhep ve milliyet gözetmeksizin kabul ettiklerini dile getirdi.

Beyan edilen raporda; Riyad gelecek yıl Hac merasimlerinde verilecek hizmetlerin ön hazırlık toplantılarında detayların incelenmesi ve konuşulması için İran Hac merasimleri heyetini resmen davet etti.

2015 yılı hac merasimlerinde meydana gelen tatsız hadisede, Arabistan binlerce hacının şehadetine neden olmuştu ve İran, Arabistan’dan Hacıların güvenliğini sağlaması gerektiğini, meydana gelen hadisenin sorumluluğunun Riyad olduğunu dile getirmişti ancak Riyad olayı sabote etti.

Arabistan’ın muhalefeti ve olayı sabote etmesi üzere İran Hac ve Umre Kurumu 2016 yılı Hac merasimine hacı adaylarını göndermeme kararı aldı.

Bu karar Suudi medyası ve yandaşlarının reaksiyon göstermesine neden oldu ki İran’ı; Hac merasimlerini baltalamakla suçlamışlardı.