Nijerya’da 31. Dönem Kur’an Kıraati Yarışması

Nijerya’da 31. Dönem Kur’an Kıraati Yarışması

Bir hafta sürecek olan 31. Dönem Kur’an kıraati yarışması Nijerya’nın yirmi eyaletinden yarışmacıların katılması ile 8 Ocak Perşembe günü başladı.

Daily Star haber ajansının haberine göre, Bauchi eyaletinin başkanı Muhammed Abdullahi Ebubekir açılış konuşmasında, Kur’an ilimlerini öğrenmenin ve kıraat kabiliyetine sahip olmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

 Ebubekir devamında ‘’Kur’an’ı Kerimi okumayı öğrenmek her müslümanın vazifesidir. İslami cemiyetlerin görevi ise dünyanın her yerinde bulunan gençler için bu doğrultuda programlar düzenlemesidir.’’ Dedi ve şöyle devam etti:

‘’Yarışma organizatörleri Kur'an eğitimine Nijerya'nın çeşitli eyaletlerinde devam etmektedir ve Uluslararası yarışmalara temsilci göndermek için onları destekleyeceklerdir.

Bauchi eyaletinin diyanet işleri başkanı Baba Maduku törende, ‘’ Kıraat yarışması 30 yıldır bölgesel ve ulusal anlamda gerçekleşmektedir ve her eyalette yarışmada seçilen kişiler uluslararası yarışmalara katılmaktadır’’ dedi.

Yarışma düzenleme komitesi başkanı Doktor Zübeyr Ebubekir Madaki'nin açıklamalarına göre bu dönem yarışmalarına yaklaşık 220 kadın ve erkek kâri katılmıştır.