New York’ta “İslam Dünyası Şiiri” Sergisi

New York’ta “İslam Dünyası Şiiri” Sergisi

New York'ta “City Lore” sanat organizasyonu fuarı “İslam dünyasının şiirsel sesi” adlı seyyar sergiye ev sahipliği yaptı

New York'ta “City Lore” sanat organizasyonu fuarı “İslam dünyasının şiirsel sesi” adlı seyyar sergiye ev sahipliği yaparak tüm dünyada müslüman kadın ve erkeğin şiir karşısında harika etkisini gözeler önüne koydu.

“poetshouse.org” sitesinin vermiş olduğu haberde; bu sergi 2017’nin Nisan ayına kadar devam edeceği ve şiir sanatının tarihe etkisi ve İslam dünyasının toplum dokusuna odaklanılacağını söylüyor.

“İslam dünyasının Şiirsel sesleri” adlı seyyar sergi şimdiye dek Amerika’nın 11 şehrinde genel halk kütüphanelerinde sergilendi ve 300binden fazla ziyaretçiyi ağırladı.

“Le Brist” Amerika’da “Şairler Evi’nin” icra direktörü şöyle söylüyor: şiir İslam dünyasının en sevilen sanatıdır; şiir İslami kültürlerin birçoğunun kalbinde yer almaktadır ve bu kültüre giriş anahtarıdır. Hakikatte şiir İslam camiasının hüviyeti ile iç içedir.

Seyyar serginin organizasyonu Amerika “şairler Evi’dir” ki edebiyat merkezi ve milli şiir kütüphanesi sayılmaktadır; bu sergi “City Lore ‘un sanat organizasyonunu işbirliği ile gerçekleşti.

Bu sergide resim eserleri, İslam dünyasının tanınmış şairlerinin eseri; Mevlana Celalettin Rumi gibi ve İslam dünyasının dört ana dili olan; Arapça, Farsça, Türkçe ve Urducadan şiir gelenekleri sergilendi.