New York Kur’an Kursu; Bir Camiden Daha Kapsamlı

New York Kur’an Kursu; Bir Camiden Daha Kapsamlı

Bu Camide Kur’an eğitiminin, dini derslerin ve namazın yanı sıra Müslüman ailelerin evlenme merasimlerine de yer verilmekte.

New York’un güneydoğusunda bulunan “Long Island” adasında bulunan Kur’an kursu adanın Müslümanlarının bir araya geldiği en büyük mekân sayılıyor. Bu Camide Kur’an eğitiminin, dini derslerin ve namazın yanı sıra Müslüman ailelerin evlenme merasimlerine de yer verilmekte.

“masjiddarulquran” Kur’an kursu sitesinin vermiş olduğu bilgide “New York’un Long Island” adasının “Suffolk County” ilçesinde bulunan namaz kılmak için küçük bir oda idi. Ancak şimdilerde Adanın Müslümanlarını bir arada toplayan bir cami ve Kur’an kursu oldu.

Bu camide şuanda 100 adetlik oto parkı, namaz kılmak için mescit, 175 öğrencisi ile yatılı okulu, Kur’an öğretim bölümü, basketbol, pingpong gibi sporların yapıldığı spor salonu, dinler arası diyalogların gerçekleşebilmesi için toplantı salonu ve konferans salonu ve ayrıca düğün merasimlerinin düzenlendiği mekân ve defin işlemlerinin yapıldığı mekân bulunmaktadır.

Caminin giriş katında 300 erkek ve 150 bayanın namaz kılacağı yer var. Bu caminin asıl hedefi gençlerin dini bilgilerini artırmak ve bu hususta fıkıh, akait dersleri verilmektedir. Ayrıca İslami kültürü yaymak amaçlı toplumsal faaliyetlerde de bulunulmakta.