Muhammed Resulullah (saa)Yaşantımın En Tatlı Deneyimi/Rusya Hıristiyan ve Yahudileri için Film Gösterimi

Muhammed Resulullah (saa)Yaşantımın En Tatlı Deneyimi/Rusya Hıristiyan ve Yahudileri için Film Gösterimi

St Petersburg’da Muhammed Resulullah(saa) sinema filminin gösterim töreninde Mecid Mecidi filmi çekmek için yedi yıllık çabalarının yaşamının en tatlı yıllar olduğunu ifade etti.

 Rusya’nın kültür başkenti St Petersburg da Arora tarihi sinemasında İslam Kültür haftası açılış töreninde Mecid Mecidi’nin yönetmenliğini yaptığı Muhammed Resulullah(saa) filmi Rusya Müftüler Topluluğu çabasıyla ve bu ülkedeki İran Kültür Ateşeliği işbirliğiyle gösterime girdi.

İslam Kültür haftası açılış töreninde Rusya Müftüler topluluğu muavini Demir Muhyiddin Müftüler Topluluğu Başkanı Ravil Eyneddin’in mesajını okudu.

Ravil Eyneddin mesajında Muhammed Resulullah (saa)filminin gösteriminin iyi bir şey olduğunu ve Rusya’da İslam Kültür Haftasının İslam’ın doğru anlaşılması ve tanıtılması için yardımcı olmasını diledi.

Rusya Müftüler topluluğu muavini konuşmasında Muhammed Resulullah (saa)filmine dikkat çekerek ‘Bu filim İslam Peygamber’inin rahmani çehresini göstermektedir. Hz Muhammed (saa) geçmiş enbiyaların yolunu devam ettirdi ve bu yolda kendi risaletini tamamladı’ dedi.

O bu filmi görmeden onun haram olduğu fetvasını çıkaranlar için üzüntü duyduğunu belirterek ‘Ben bu filmin Rusya genelinde gösterime gireceğinden umutluyum’ dedi.

Mecid Mecidi konuşmasının sonunda bazı ülkelerin filmi boykot etmesine işaret etti. Bu filmi bazı ülkelerin görmeden ve bilmeden boykot ettiğini belirtti.

Aynı halde Mecidi Ehli Sünnet ve Şii alimleri açısından amel etmek için çaba sarfettiğini vurguladı.

Hıristiyanlar ve Yahudiler için Filim Gösterimi

Bu filmin gösterim töreni Rusya Müftüler Topluluğu çabası ve İran Kültür Ateşeliği işbirliğiyle düzenlendi. Beşyüzden fazla İslam alimi Rusya’nın bilimsel ve sanatsal toplulukları katıldı.

İslam Kültür haftası Rusya Cumhurbaşkanı Vilademir Putin’in emriyle İslam kültür ve tarihi hakkında derin bilgiye sahip uzman kadronun eğitim planı amacıyla Rusya Federasyonu Müslüman Dini İdaresi çabası Moskova Devlet Üniversitesi , Petersburg devlet üniversite, Rusya Bilim Akademisi , Moskova islam Enstitüsü ve Petersburg Uluslararası üniversitesi işbirliği ile düzenlendi.

Moskova’da filmi gören konferans sekreteri ‘Bu yapımın içeriğinden çok etkilendim. Mecidi beye bu kültür programına katıldığı için teşekkür ederim’ dedi.

Mecid Mecidi bugün dünyada İslam’ın kötü gösterildiğine değinerek söylenenlerin İslam’ın özüyle hiçbir ilgisi olmadığını ifade etti.

Aynı halde O bu kültürel konu ile İslam’ın gerçek yüzünü tanıtmaktan umutlu olduğunu ve bu filimle Arap dünyasına yeni bir pencere açarak İslam’ın gerçek yüzünü tanıtmak için çaba sarfettiğini sözlerine ekledi.