Mübarek Üç Aylar (Kitap Tanıtımı)

Mübarek Üç Aylar (Kitap Tanıtımı)

Şeyh Abbas Kummi'nin yazmış olduğu Mübarek Üç Aylar Kitabının tanıtımı.

Bismillahirrahmanirrahim
 

Ehlibeyt mektebine hizmeti amaç edinen yayınevimiz,hizmetlerinin devamında, yeni ve önemli bir eseri daha gerçeklere susamış insanımıza kazandırmanın sevincini yaşamaktadır.Allah-u Teala'ya bu lütuf ve ihsanından dolayı sonsuz hamd-u senalar olsun.

Bu eser, son asrın büyük âlimlerinden, "Sikat'ül-Muhaddisin"lakabıyla anılan merhum "Hacı şeyh Abbas Kummî"(kuddise sirruh 1294–1359 H.K.) tarafından Resul-iEkrem'in (s.a.a) ve onun ilim ve hikmet vârisleri olan pak Ehlibeyt'inin dua ve münacatlarından derlenen büyük dua kitabı "Mefatih'ul-Cinan"ın Mübarek çç Aylar bölümünde yer alan amelleri, dua ve münacatları (metin ve tercümeleriyle birlikte) ihtiva etmektedir. Ehlibeyt mektebine mensup eserlere aşina olan kimseler, ister istemez "Mefatihu'l-Cinan" kitabının ve müellifinin değerine vâkıftırlar.

Bu kıymetli eser, mukaddes muhtevasının yanı sıra müellifinin de büyük ihlâsından olsa gerek, yazıldığı günden beri kendisinden önce ve sonra, mevzusunda yazılan eserlerin hemen hepsini gölge altında bırakmış ve çeşitli ülkelerde Ehlibeyt dostları arasında yaygınlaşarak mü minlerin elinde dolaşan vazgeçilmez bir eser hâline gelmiştir. çyle ki, hemen her evde Kur'ân-ı Kerim'in yanısıra bir "Mefatihu'l-Cinan"ı da bulabilirsiniz. Ancak, maalesef birçok konuda olduğu gibi, bu konuda da ülkemizde durum farklı olmuş ve insanlarımız genellikle Ehlibeyt mektebine mensup veya en azından Ehlibeyt dostu olmalarına ve o yüce insanları ilim, irfan takva ve... açısından İslâm'ın en önde gelen şahsiyetlerinden tanımalarına, onlar hakkında "Allah siz Ehlibeytten her türlü kötülüğü ve fenalığı uzaklaştırmayı ve sizi tertemiz kılmayı irade etmiştir."1 ve "şüphesiz ben aranızda iki ağır emanet bırakıyorum: Biri Allah'ın kitab ı, diğeri ise itretim, Ehlibeyt'im.

Bu ikisine sarıldığınız müddetçe asla sapıklığa düşmezsiniz."2 gibi başka kimse hakkında verilmeyen bu ilâhî ve nebevî referansları bilmelerine rağmen maalesef Ehlibeyt İmamları'nın ilim, irfan ve hikmetlerinden mahrum kalmışlar ve bırakılmışlardır. (!!!)İnsanlarımızın en az tanıdığı veya belki isimlerinden başka hiç tanımadığı kimseler, Ehlibeyt değil midir?! İtikadî ve fıkhî konularda, tefsirde, hadiste vb. Konularda herkesin görüğüne başvurulduşu hâlde, "Acaba Ehlibeyt İmamları'nın da bu konuda görüşü nedir?" diye en azından merak edip de araştıran var mıdır? Direkt veya dolaylı olarak dört mezhep imamının üstadı sayılan Ehlibeyt İmamları'nın altıncısı İmam Cafer Sadık'ın (hepsine Allah'ın selâmı olsun) da görüşleri, en azından diğer imamların görüşlerinin yanı sıra insanlarımızaneden aktarılmıyor?

 

Bununla da kalmayıp bazı haddini bilmezler, bu büyükimama ve mensuplarına yüksek tirajlı gazetelerde sapık diyebilme küstahlığını gösterebiliyorlar; fakat kimsenin tüyü bile kıpırdamıyor. Bugün yaygın olan ilmihâllerde böyle bir şeye rastlamak mümkün müdür?

Evet, bu konuda söylenecek çok şey var; ama biz bu kadarıyla yetiniyor ve kararı siz okuyucularımızın feraset, basiret ve insafına bırakıyoruz. Allah-u Teala cümlemizi gaflet uykusundan uyandırsın!

Bizlere hakikatleri gösterebilme tevfikini ve ona ittiba etme cesaretini ihsan etsin!

Allah'a hamdolsun ki, son birkaç yıldır Ehlibeyt dostu bir kısım âlimlerimizin ve fedakâr müminlerin gayretiyle Ehlibeyt'e ait eserlerin Türkçe'ye kazandırıldığına şahit oluyoruz. Bu gayretler, sevindirici olmakla birlikte yetersizdir. Bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması ve Ehlibeyt'in bundan fazla garip ve mazlum kalmasına izin vermemesi temennimizdir.

 

Bu kitabı okuduklarında, bütün okuyucularımız tasdik edeceklerdir ki, Müslümanlar ne kadar büyük hazinelerden uzak kalmış ve irfanın derin hakikat ve mertebelerinden
mahrum bırakılmışlardır.

 

Biz, Kevser Yayıncılık olarak sözünü ettiğimiz "Mefatihu'l-Cinan" kitabını önce bölümler hâlinde (çç Ayların Amelleri ve Duaları, Büyük Dualar, Ziyaretler, çzet Dua Kitabı ve...) tercümesiyle birlikte, son olarak "Mefatihu'l- Cinan"ın tam metnini siz mümin kardeşlerimize ve Ehlibeyt dostlarına sunmayı amaçlıyor ve buna muvaffak olabilmek için dualarınızı bekliyoruz.

 

Son olarak bu eserin hazırlanma, tashih, tatbik, dizgi, baskı ve saire aşamalarında bizlere yardımcı olan bütün kardeşlerimize teşekkür etmeyi bir borç biliriz. Allah hepsinden razı olsun.

KEVSER

-------------------------------------------

1- Ahzâb, 33

2- Sünen-i Tirmizî, Hadis No: 4036