Mısırlı 10 yaşındaki Kur’anı Kerim Dehası

Mısırlı 10 yaşındaki Kur’anı Kerim Dehası

Mısırlı görme özürlü küçük kâri Bilal Muhammed Seyyid Cuma altı ayda Kur’anı Kerimin onlu kıraatını öğrendi.

Mısır کفرالشیخ» valisi yardımcısı Ahmet Besyuni Zeyd, 23. Dönem Mısır Uluslararası Kur’an yarışmasında (12 yaş grubuna özel tüm Kur’an ezberi bölümünde ikinciliği kazanan Mısırlı görme özürlü küçük kâri Bilal Muhammed Seyyid Cuma’yı huzuruna kabul etti.

23. Dönem Mısır Uluslararası Kur’an yarışması 10-14 Nisan tarihleri arasında Mısır’ın güneyinde Sina eyaleti شرم الشیخşehri gençler toplantı salonunda düzenlendi.

Bu bağlamda کفرالشیخ eyalet yetkililerinden Usame Kamil Başkanlığındaki kurul görme özürlü kâriyi ödüllendirmek için Mısır Dusuk şehrinde görkemli bir tören düzenlendi.

کفرالشیخ Vali yardımcısı bu konuyla ilgili olarak ‘23. Dönem Mısır Uluslararası Kur’an yarışmasında dereceye girdiği için onu ödüllendirmek bizim için bir gururdur’ dedi.

Mısırlı görme özürlü küçük kâri Bilal Muhammed Seyyid Cuma şöyle söyledi: Ben El Ezhere bağlı Muhammed Metavi dersanesi beşinci sınıf öğrencisiyim. Mısır’daki bir çok yarışmada birinciliği kazandım. Aynı halde Mısır temsilcisi ünvanıyla Arabistan’ın Cidde şehrindeki yarışmaya en küçük Kur’anı Kerim hafızı olarak katıldım.

Ben «الشاطبیه» ve الدرة iki kitabı (Kur’an kıraatı alanında ünlü kitaplardan) ezberledim ve bir kez doğduğum yer olan Lasufeyr köyünde cemaat imamı oldum. Ayrıca çeşitli kıraat şeyhlerinden eğitim aldım. Altı ayda Kur’anı onlu kıraatla yöntemiyle okumayı öğrendim. Bu kendi içinde bir rekordur.

23. Dönem Mısır Uluslararası Kur’an yarışmasında 10 yaşındaki Bilal Muhammed Seyyid Cuma 96.08 puanla ikinciliği kazandı.

23. Dönem Mısır Uluslararası Kur’an yarışması üç bölümde düzenlendi. İlk bölüm 25 yaş altı gruba özel Kur’an bilimlerindeki konular ve tilavet ehkamına hakimiyet eşliğinde tüm Kur’an ezberini kapsamaktadır. Arapça konuşulan ve konuşulmayan ülkelerden yarışmacılar katılabilir. İkinci bölüm ise Arapça konuşmayan yarışmacılara özel tilavet ehkamına tasallut ile Kur’anın il 15 cüzünün ezberini kapsamaktadır.

23. Dönem Mısır Uluslararası Kur’an yarışması üçüncü bölüm 12 yaş grubu katılımcılarına özel tüm Kur’anı kerim ezberini kapsamaktadır.

Mısırlı 10 yaşındaki Kur’anı Kerim Dehası +Fotoğraf

Mısırlı 10 yaşındaki Kur’anı Kerim Dehası +Fotoğraf

Mısırlı 10 yaşındaki Kur’anı Kerim Dehası +Fotoğraf