Mısır’da Renkli Kur’an Basımı Yasaklandı

Mısır’da Renkli Kur’an Basımı Yasaklandı

El-Ezher Üniversitesine bağlı İslami Araştırma Kurumu yayınladığı kararname ile Mısır’da fantezi ve neon renklerde Kur’an’ı Kerim basımının yasaklandığını duyurdu.

 ‘’ الیوم السابع  ‘’  Yedinci gün haber kanalının paylaştığı habere göre, son zamanlarda Suriye, Lübnan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde fantezi ve neon renklerde Kur’an baskıları yaygınlaşmış ve bu konu dünyanın birçok ulemasının, fakihlerinin ve müftülerinin muhalefet ve uzlaşmayla yöneldiği bir konudur.
 El- Ezher Üniversitesinin, bugünden sonra renkli Kur’an basımının caiz olmadığını ve bu renkli Kur’an’ların satışına karşı çıktıklarını Mısır çarşısında duyurdu.

Bu doğrultuda, İslami Araştırma Kurumu dün 22 Mart’ta El- Ezher’in Şeyhi Ahmet Tayyib’in başkanlığında bir toplantı düzenledi ve Kur’an’ı Kerimin renkli kağıtlara basılmasının yasak olduğunu ilan etti.

El Ezher İslam Araştırma Kurumu araştırma ve yazma komitesi başkanı Şeyh Alaa Abdul Zahir bu konuda şöyle dedi: ‘’Bu kurumun prensiplerine göre Kur’an’ı Kerim sadece beyaz ya da krem kâğıtlara siyah hatla yazılacak.’’

Devamında; Bu kararın Kur’an’ın kadrini ve konumunu korumak hedefiyle alındığını ve bu prensipler esasınca Kur’an’ı Kerim sayfalarının metinlerinde renklendirilmeden kaçınılması gerektiğini ifade etti.

Şeyh Alaa Abdul Zahir, El Ezher İslam Araştırma Kurumunun bu renkli Kur’an’ları piyasadan toplama gücüne sahip değildir ve bu sanat eserleri ile ilgili bir konu olduğunu belirtti.

Zahir son olarak; ‘’Yayıncılık firmalarından her hangi biri belirlenen kriterlere uymazsa El Ezher İslam Araştırma Kurumu bu konuda memurlarıyla yaptırımlar uygulayacak, o nüshalar piyasadan kaldırılacak ve aynı şekilde bu tür firmalar Kur’an’ı Kerim basımından mahrum edilecektir.’’ dedi.