Mısırda Kur'an Kıraatında Bilimsel Seminer

Mısırda Kur'an Kıraatında Bilimsel Seminer

Mısırın Tanta şehrinde El Ezher üniversitesine bağlı Kur'an İlimleri Fakültesinde "kıraat, gerçeklik ve umutları okuma" konulu bilimsel seminer düzenlendi.

Uluslararası Haber Ajansı Iqna'nın İnfirad haber ajansından yaptığı habere göre; Bu seminer İbrahim Al-hodhod El Ezher Üniversitesi başkanı, Sami Hilal Tanta şehrindeki Kur'an İlimleri Fakültesi başkanı, Muhammed Ebu Zeyd el Amir bazı üniversite bölümleri başkanı ve dekanlar, El Ezher üniversitesine bağlı bazı fakülte başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

El Ezher üniversite başkanı İbrahim Al-hodhod seminerde yaptığı konuşmada islam ümmetinin diğer ümmetlerden farklı olduğunusöyledi. Çünkü müslümanların elindeki bilgiler Allah'ı Teala'ya bağlı olanyüce bir belgeye (Kur'an-ı Kerim) bağlıdır dedi.

O devamında; Kur'an'ı Kerim Resulullah'ın mucizesidir. "Önünden de,ardından da ona batıl gelmez. Hikmet sahibi ve övgüye layık olan (Allah) tarafından indirilmedir."  Fussilet 42 olan ayeti kerimeyi okudu.

İbrahim Alhodhod;Tanta şehrinde El Ezher üniversitesine bağlı kadınlar için Kur'an İlimleri Fakültesi açmak için çaba sarfettiklerini söyledi. Kur'an kıraatının belli kuralları vardır. Kari bu kurallara uymak zorundadır dedi. 

Sami Hilal Tanta şehrindeki Kur'an İlimleri Fakültesi başkanı; yaptığı konuşmada , bu fakültenin Kur'an ehline ve Kur'an'ı Kerime yapmış olduğu hizmetten bahsetti. El Ezherin Kur'an Kıraatı merkezlerininin eğitim kurumlarını teşvik etmek, eğitim ve geliştirme merkezlerindeki engelleri ortadan kaldırmak için çaba sarfetmesi gerektiği konusunu vurguladı.

Demek gerekir ki: Geçen yıl Tanta şehrinde El Ezher üniversitesine bağlı Kur'an İlimleri Fakültesi erkekler bölümü açıldı. Eğitim bu fakültede Kur'an'a ve Kur'an ilimlerine odaklıdır. Bazı dini okullarda öğretilen dersler verilsede bu fakültede Kur'an bilimleri ve tecvid dersleri ön plandadır.