Mısır Televizyonunda Dahi Kârilerin Halis Tilavetlerinin Yayını

Mısır Televizyonunda Dahi Kârilerin Halis Tilavetlerinin Yayını

Mısır televizyonu üst üste beşinci yıl için «التلاوات النادرة» başlığı altındaki programları Ramazan ayında yayınlamaktadır.

Bu programda Mısırlı kıraat dahilerinin nadir tilavetleri kârilerin resimleri eşliğinde akşam Ezanından önce yayınlanacaktır.

Bu program geçen dört yıl süresince Mısır'ın kıraat dahilerinden Abdülazim Zahir ve Muhammed Sadık Menşavi'nin başyapıt tilavetlerinin sunulması ile büyük başarıları vardır.

Program yapımcısı ve yönetmeni Abdülaziz İmran Mısır El Cumhuriye gazetesi ile yaptığı ropörtajda bu konuyla ilgili olarak 'Bu yıl Ramazan ayının birinci ve ikinci gününde milyonlarca insanın Mısır'ın olağanüstü kârisi Kemal Yusuf Buhtemi'nin tilavetini dinleme şansı olacak. Mısır televizyonundan bu kârinin güzel tilavetini dinleyebilirler' .

'Ramazan'ın üçüncü ve dördüncü gününde nadir ve az bulunur Muhammed Sadık el Menşavi'nin ünlü tıbbi gözlüğünü kullanmadan önceki tilavateleri yayınlanacaktır. Ramazan ayının beşinci ve altıncı gününde Mısır'ın kârilerinden Taha El Feşni olarak ünlenen Taha Musa Hasan'ın tilavetleri sunulacaktır' .

' Ramazan ayının altıncı ve yedinci günlerinde Kûraların Emiri olarak bilinen Şeyh Mustafa İsmail ki 1962 yılında Şeyh Zekeriye Ahmet (tanınmış Arap müzisyen) birinci ölüm yıldönümünü anma törenindeki Mısır'ın kıraat dahisinin tilaveti yayınlanacaktır' dedi.

Nadir Tilavetler' program yapımcısı ve yönetmeni şöyle devam etti: Şeyh Abdulbasıt Abdul Samed, Şeyh Mahmud Halil El Hesri, mahmut Ali El Bena 'nın az bulunur tilavetlerinin video yayını bu programda yayınlanacak diğer tilavetlerdir.

Bu nadir Kur'an tilavetlerinin tamamının kaydı 50 yıl öncesine dayanır. Bunların çoğunluğu geçen 60 yüzyılın ilk yarısa aittir.