Mısır'lı Kari

Mısır'lı Kari

Mısır’ın önde gelen Kur’an okuyucularından Şeyh Muhammed Fehmi Asfur, İran’ın Meşhed kentinde düzenlenen Uluslararası Müslüman Öğrenciler Kur'an Yarışması’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Geçen günlerde İran’ın Meşhed kentinde düzenlenen 6. Uluslararası Müslüman Öğrenciler Kuran Yarışması’na hakem olarak katılan Mısır'ın seçkin kârilerinden Şeyh Muhammed Fehmi Asfur,  yarışmanın tüm Müslüman ülkeler arasında küresel ve yıllık bir toplantı olduğunu söyledi.

Asfur, bazı yarışmalarda hakem ile yarışmacıların iletişiminin yasak olduğuna değinerek bu yarışmada hakemler ve yarışmacıların rahatlıkla birbirleriyle iletişime geçtiklerini ifade etti.

Mısırlı hakem bu tür yarışmaların eğitim ve rehberlik amacıyla düzenlendiğini vurgulayarak, ''Yarışmanın düzenlenme amacı farklı ülkelerden katılımcıların buraya gelerek dereceye girmeleri değildir. Asıl amaç yarışmacıların yanlışlarını anlayarak zayıf ve güçlü yönlerini görerek nasıl düzelteceklerini öğrenmeleridir'' dedi.

Mısırlı hakem sözlerinin diğer bir bölümünde şöyle devam etti: Yarışmanın kaydedilmesi ve hakemlerin beyanatları eşliğinde montajdan sonra yayınlanması doğrudan yayınından daha iyidir. Tüm insanlar ve kâriler kendilerini iyi bir insan ve iyi bir kâri olarak görmektedir. Çünkü kendi kriterlerine göre hüküm vermektedirler. Ama başkalarının görüş ve kriterlerini duyduktan sonra zayıflıkları ile aşina olacaklardır. Bu dönem yarışmalarında her kıraattan sonra aniden hakemlerden birinin kıraatla ilgili görüşünü söylemesi istenir. Oysaki hakeme daha önceden bildirilerek kıraatla ilgili görüşünü beyan etmesi daha iyi olurdu. Böylece onu dinleyerek olumlu ve olumsuz noktalarını kaydederdi.

Uluslararası Kur'an-ı Kerim hakemi, Müslüman Öğrencilere özel yarışmanın düzenlenmesinin başarılar eşliğinde iyi bir yarışma olarak değerlendirdi.

 

              Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın