Mısır'ın Yeni Abdul Basıtlar'ını Keşfetmek için Program

Mısır'ın Yeni Abdul Basıtlar'ını Keşfetmek için Program

Mısır'ın Elvan çocuk programı çocuk kârileri keşfetmek ve onların Nueyni gibi büyük hocalar tarafından eğitilmesi için çalışmaktadır. Böylece gelecekte Abdul Basıt Abdul Samed gibi Mısır tarihinin büyük okuyucularının yerine geçebilecek genç nesilleri bulmak için çaba sarfetmektedir.

 
Mısır'ın Yeni Abdul Basıtlar'ını Keşfetmek için Program


IQNA- Elvan çocuk programı mübarek ramazan ayı boyunca Kahire yerel saatine göre sabah saat 10:00 'da Mısır devlet televizyonu ikinci kanalında yayınlanmaktadır. Çocuklara özel Kur'ani bir programdır.

Elvan programı yapımcısı Nuhle Bedreddin bu konu hakkında 'Bu program en iyi sese sahip çocuk kârileri keşfederek ve onları eğiterek Mısır'ın gelecekte yeni nesil kârilerini oluşturmaktır' dedi.

O, Mısır Kûra camiasının kendi içinde Abdul Basıt Abdul Samed, Şeyh el Hesari, üstad Teblavi gibi kârilerin yetişmediğine dikkat çekerek 'bu program böyle büyük Kâriler gibi okuyucular yetiştirmek istiyor. Bu amaca ulaşmak için yetenekli çocukları tespit ederek onları erken yaştan itibaren eğitmektir' açıklamasını yaptı.

Bedreddin Elvan programında Kur'ani yeteneklerin keşfedilmesinden sonra onlara rehperlik etmesi amacıyla Ahmet Nueyni gibi Mısır'ın seçkin kârisine tanıtılacağını vurguladı.