Mısır'da Renkli Kur'anların Satışı; Evet yada Hayır

Mısır'da Renkli Kur'anların Satışı; Evet yada Hayır

Renkli Kur'anların satışı Ramazan ayının başlamasından sonra Mısır'ın bazı mahallelerinde revaç buldu. El Ezher alimleri ve Mısır Evkaf Bakanlığı yetkililerinin tepkisi ile karşı karşıya kalmıştır.

Mısır'da Renkli Kur'anların Satışı; Evet yada Hayır

IQNA - Renkli Kur'anlar hakkında İslam'ın hükmü hakkındaki soruya El Ezher ulemasından İbrahim Rıza cevaben 'Bu Kur'an nüshalarındaki sorun sadece renkli olmaları değil içinde birçok hata bulunmasıdır' .

'El Ezher İslam Araştırmaları Topluluğu Mısır'da Kur'anı Kerim basım ve denetleme sorumlusudur. Bu meselenin araştırılması bu topluluğa bırakılmalıdır' dedi.

Eğitim yetkilileri; renkli Kur'anların satışı caizdir

Diğer taraftan Mısır Evkaf Bakanlığı Eğitim Merkezleri Genel Müdürü Şeyh Ahmet Turk renkli Kur'anların basımının caiz olduğunu belirterek bu Kur'an nüshalarının basımının insanların Kur'anı Kerimi okumaya yardımcı olduğu sürece helal kılındığını söyledi.

O, Kur'anı Kerim basımı alanında yeni standartların oluşturulması için çağrıda bulundu.

El Ezher İslam Araştırmaları Topluluğu; Renkli Kur'anlar Müsadere Edilecektir

Aynı halde El Ezher İslam Araştırmaları Topluluğu ramazan ayıyla birlikte Mısır'ın bazı mahallelerinde revaçta olan bütün renkli Kur'an nüshalarını toplatma kararı almıştır.

Mısır'da mübarek Ramazan ayının başlaması ile eşzamanlı mor, mavi ve pembe neon renkli ciltlerle Kur'an nüshalarının satışının revaçta olduğu ve bu ülke halkı tarafından memnuniyetle karşılandığı not edilmelidir.

Mısırlılar renkli Kur'anları 'Lübnan Kur'anları' ünvanıyla tanımaktadır.Çünkü bu Kur'an nüshalarının pek çoğu Lübnan'da süslenmektedir.

Bu renkli Kur'anlar Ramazan ayının başlamasıyla, çok fazla geliş gidişin olduğu bölgelerdeki İslami kitap satış merkezlerinin bazıları tarafından Kahire'de piyasaya sürüldü ve tüm vatandaşların ilgisiyle karşılandı.