Mısır'da elyazma Kur'an nüshaları keşfedildi

Mısır'da elyazma Kur'an nüshaları keşfedildi

Buheyre eyaletinde Mısır Evkaf Bakanı temsilcisi Muhammed Şe'lan bu eyaletin Demnehur şehri Mükerrem camiinde bir dizi nadir elyazma Kur'anı kerim keşfedildiğini duyurdu.

Şeyh Muhammed Şe'lan bu konu hakkında 'Mısır'ın Buheyre eyaleti Demnehur şehri Mükerrem camisinde Kur'an bilimleri ve Arap dili alanında bir dizi nadir elyazmalar keşfedildi.

O, bu elyazma Kur'an nüshalarının büyük tarihi değere sahip olduğunu ve Mısır Evkaf Bakanlığı tarafından tarihi elyazmalar ve eski yayınları toplamak amacıyla oluşturulan komiteye teslim edildiğini kaydetti.

Mısır Buheyre eyaleti Evkaf Müdürü 'Bu komite Buheyre eyaleti Evkaf İdaresi işbirliğiyle oluşturuldu. Merkez kütüphaneden temsilciler, Mısır dini irşadı, Evkaf Bakanlığı genel müfettişleri hazır oldu.

Mısır Buheyre eyaleti Evkaf idaresi Kasım ayında bu eyalet merkezi Demnehur şehri «سیدی عطیه ابو الریش camisinde tarihi bir Kur'an nüshası keşfedildiğini duyurdu. Bu tarihi Kur'an nüshasının bilimsel, kültürel ve estetik olarak değeri vardır. Kur'an kelimelerine ilave olarak tefsir ve Kur'an kıraatı alanında konularıda kapsamaktadır.

Ayrıca sayfanın sonunda Kur'an harfleri sayısıyla ilgili konularıda içermektedir ki bu konu diğer Kur'an nüshalarında mevcut değildir. O zaman diliminin benzersiz ve eşsiz örneklerinden sayılabilir.