Meşhur Kur'an hafızı ve karisine Mısır'dan yasak!

Meşhur Kur'an hafızı ve karisine Mısır'dan yasak!

Meşhur Kur’an hafızı ve karisi Mahmut Şahat Enver (Mahmood Shahat Anwar) ve Muhammed Yahya Eş-Şerkavi ye Kur’an okuma meclislerinde yasak!

 

 

Mısır vakıflar bakanı Muhammed Muhtar Cum-a Mısır’ın meşhur Kur’an hafızı ve karisi Mahmut şahat Enver (Mahmood Shahat Anwar) ve Muhammed Yahya Eş-Şerkavi’nin ülke içinde ve dışında düzenlenecek Kur’an programlarına katılımını yasakladı!

 

Lübnan kaynaklı Ed-Destur ve Bahreyn kaynaklı Al-Vasat haber sitesinin haberine göre:
Mısır vakıflar bakanı Muhammed Muhtar Cum-a Mısır’ın meşhur Kur’an hafızı ve karisi Mahmut şahat Enver (Mahmood Shahat Anwar) ve Muhammed Yahya Eş-Şerkavi’nin ülke içinde ve dışında düzenlenecek Kur’an programlarına katılımını yasakladı. Gerekçe olarak da bu iki Kur’an hafızlarının izinsiz olarak Mina faciasında şehit düşen meşhur İranlı Kur’an hafızı şehit Hacı Hasan Dânış’ın anma programına katılımı ve orada Kur’an tilavet etmesi gösterildi.

Bu hususta Mısır’ın vakıflar bakanı Muhammed Muhtar Cum-a, dönemin diyanet başkanı Muhammed Abdurrezzak Ömer’e talimat vererek Kur’an Karileri birliğinin bu iki hafız hakkında daha geniş araştırma yapmalarını söyledi.

Ayrıca vakıflar bakanı Mısır’ın tüm Kur’an hafızlarına İran’da düzenlenecek Kur’an programlarına bakanlığın izni olmadan katılımlarını yasakladığını duyurdu.

Mahmud Şahat Enver kimdir:
Ünlü Kur’an karisi merhum Shahat Enver’in oğlu ve Enver Şahat Enver’i kardeşidir. 1984 doğumlu olan Mahmud Şahat Enver babası ve abisi gibi küçük yaşta Kur’an hafızı olmuş ve birçok ülkede programlara ve yarışmalara katılmıştır. Genç yaşta birçok kez birincilikler elde etmiş bu hafız ve kari İran başta olmak üzere değişik ülkelerde davet üzere güzel sesiyle Kur’an tilavet etmiş ve dinleyenleri Allah’ın kelamıyla mest etmiştir.
Son olarak İran’da Mina faciasında hayatını kaybeden meşhur Hafız ve Kur’an karisi Hacı Hasan Dânış’ın anma merasimine katılıp taziyelerini Hafızın ailesine sunup üzüntüsünü dile getirmiştir.

 

Anma merasiminden kareler