Mescid-i Aksa'da 200 Kur'an hafızının mezuniyet töreni

Mescid-i Aksa'da 200 Kur'an hafızının mezuniyet töreni

 Bu Kur'an öğrencileri İlahi kitabın ezberi ve Kur'an eğitim döneminde ki Mescid-i Aksa dini eğitim öğretim idaresi tarafından düzenlenen programa katıldı.

Mezuniyet töreni Kudüs islami Mukaddesat ve Vakıflar İdaresi çabasıyla tarihi cami Mescid-i Aksa'da öğle namazının kılınmasından sonra mezunların ve ailelerin katılımıyla gerçekleşti.

Mescid-i Aksa şer'i eğitim öğretim idaresi müdürü Nacah Bekerat bu konu hakkında 'Mescid-i Aksa Dar-ul Kur'anı üç yıl önce Asım kıraratı Hafs rivayeti ile Kur'an tecvidi ve ezber eğitimine başladı. İdare bu yıl 700 Kur'an öğrencisini üç seviyede birinci, ikinci ve üçüncüyü üç aşamada mezun etti ki üçüncü seviyedeki öğrenciler Kur'an kıraatı icazetnamesini almaya hak kazandı' dedi.

O son olarak Kur'anı Kerim'in İslam'ın anayasası olduğunu belirterek Siyonist yerleşimcilerin bu camiye tekrarlanan saldırıları ve Kudüs vatandaşlarının pek çoğunun bu mukaddes camiye girmelerinin engellenmesine rağmen Mescid-i Aksa Dar-ul Kur'anının bu Kur'ani sınıfları düzenleyerek bu mukaddes mekanda Müslümanların hazır olması için çaba sarf ettiklerini ifade etti.