Malta Cumhurbaşkanı Kur'ana Hakaret Edilmesini Kınadı

Malta Cumhurbaşkanı Kur'ana Hakaret Edilmesini Kınadı

Malta Cumhurbaşkanı bu ülkenin Mater Dei hastahanesinde ırkçılar tarafından Kur'anı kerime hakaret edilmesini kınadı.

 
Malta Cumhurbaşkanı Kur'ana Hakaret Edilmesini Kınadı

Malta İslam Cemiyeti tarafında Facebook sayfasında yayınlanan görüntülere göre, 29 Temmuz Cuma günü kimliği belirsiz kişiler tarafından domuz eti Mater Dei hastahanesi dinler odasında Kur'an-ı Kerim sayfaları arasına yerleştirildi. Bunun yanısıra IŞİD tarafından suikaste uğrayan Fransız rahip Jacques Hamel fotoğrafıda Kur'an-ı Kerimlerin üzerine konulmuştu.

Malta Cumhurbaşkanı Marie-Louise Coleiro Preca , Malta Müslümanları ile dayanışma içerisinde olduklarını ifade ederek 'Korkak insanlar sorumluluğunu kimsenin üstlenmediği bu tür suçları işlemektedir' dedi.

Malta İslam Cemiyeti (ICM) Facebook sayfasında şöyle yazdı: Bu olay insanları Müslümanlardan nefret etmeye teşvik için iyi bir yem olmayacaktır.

Müslüman kardeşlerimiz bu olaya karşı uygun önlemi alacaktır. Biz Kur'an-ı Kerim'e hakareti ve Jacques Hamel isminin suistimal edilmesini kınıyoruz.

Malta Müslümanları bu eylemi kararlılıkla kınayarak Müslümanların daima aşırılık ve terör eylemlerini hangi hedef olursa olsun kınadıklarını açıkladılar.

Malta Cumhuriyeti Akdeniz'de Güney Avrupa'da bir ülkedir.