Malezya’da İslami Ülkeler Arası Bilim ve Teknoloji Alışverişi Araştırması

Malezya’da İslami Ülkeler Arası Bilim ve Teknoloji Alışverişi Araştırması

Malezya'nın başkenti, İslam ülkeleri arasında 5 günlük bir bilim ve teknoloji alışverişi oturumuna ev sahipliği yapıyor.

İngiltere’den yayın yapan Press TV’nin yaptığı habere göre, düzenli olarak yapılan Mustafa (s.a.a.) yarışması bu yıl Mustafa (s.a.a.) Teknoloji ve Bilim Enstitüsü Malezya’nın Putra üniversitesiyle işbirliği içerisinde düzenleniyor. Dünyanın çeşitli yerlerinden değerli bilim adamlarının katılımıyla beş gün süren bu konferans 23 Aralık’a kadar sürecek. Mustafa (s.a.a.) ödülü, bilim ve teknoloji alanında bir yarışmadır ve her iki yılda bir düzenleniyor. Çeşitli oturumlar ve eğitim atölyelerinin yanı sıra İslam ülkelerinden katılan araştırmacı ve bilim adamları bu programda onurlandırılıyor.

Bu yarışma İslami ülkeleri okumaya ve araştırmaya teşvik etmeyi, İslam İşbirliği Teşkilatı üyelerini bilim ve teknoloji kuruluşları arasında işbirliğini arttırmayı hedefliyor.
Diğer bir hedefi ise, İslam ülkelerinde bilim ve bilimsel ilerlemenin kolaylaşması alanlarında araştırmacı ve bilim adamları arasında ilişki sağlamaktır.

Mustafa (s.a.a.) Ödülü dört bölümde, biyoloji ve tıp bilim ve teknolojileri, Nano ve Nanoteknoloji bilimleri, İletişim ve Haberleşme bilimleri ve farklı bölümlerde en iyi akademik çalışma düzenlenecektir.

Kurum, ödül kazanacak adayların yayınlarının sayı ve kalitesini, yenilikler ve buluşlarını göz önünde bulundurarak başarılarını inceliyor.

Geçtiğimiz yıl Mustafa (s.a.a.) ödülüne layık görülen Nanoteknoloji uzmanı Jackie Ying ve Kimyager Ömer Yaghi de bu yıl Malezya’da düzenlenen bu yarışmada bulunuyorlar.

2013 yılında başlatılan Mustafa (s.a.a) Ödülü yarışmasında İslam ülkelerinin en iyi bilimsel merkezleri ve üniversiteleri siyasetlerini anlattılar.