Malezya Kur'an Yarışması

Malezya Kur'an Yarışması

İran’ın Malezya Uluslararası Kur'an Yarışması tilavet bölümündeki temsilcisi Muhtar Dehkan, bu yarışmalara ilişkin IQNA Haber Ajansı’na değerlendirmelerde bulundu.

60 . Malezya Uluslararası Kur’an  Yarışması tilavet bölümünde İran temsilcisi Muhtar Dehkan 10 Mayıs'ta son katılımcı olarak yarışmanın düzenlendiği mekanda icarsını gerçekleştirdi.
Muhtar, Kuala Lumpur'daki hava koşulları yüzünden rahatsız olduğunu, hastalanmamak için çok dikkat ettiğini ve
 
Malezya Kur'an Yarışması tilavet bölümü üçüncü gecesinde mümkün olduğunca niteliksel bir okuma gerçekleştirmeye çalıştığını ifade etti.
 
Muhtar Dehkan tilaveti sırasında herhangi bir zorlukla karşılaşıp karşılaşmadığı sorusu üzerine, ''Ben Nisa Sûresini 59'dan 66'cı ayetine kadar okudum, zor bir okuma oldu. Ama her halükarda özel bir konsantrasyon ve kendime güvenle okumamı gerçekleştirdim. Bunuda annemin, dostlarımın ve milletimin dualarıyla başardım'' dedi.
 
İran temsilcisi, Malezyalı rakibi hakkında ise  bir uzman gözüyle sonuçları analiz etmek gerektiğinde her zaman hesap ve kitabın doğru çıkamayabileceğini, çünkü Malezya yarışmasının sonuçlarına bakıldığında bu Kur'ani olayda tuhaf hadiselerin yüksek olduğunu görülebileceğini belirterek, ''Bazı ülke temsilcileri çok zayıf performans gösterdikleri halde dereceye girebiliyorler bu yüzden Malezya Uluslararası Kur'an Yarışması’nın sonuçlarının tahmin edilmesi biraz imkansızdır'' ifadedelerini kullandı.
 
Muhammed Dehkan her iki yılda bir 2014 ila 2016 yıllarında Malzeya temsilcisinin dereceye girmesi hakkında, ''Elbette bu sorun kesin olarak reddedilemez ve kabül de edilemez. Son birkaç yıldaki okumaların çoğunu dinledim. Şöyleki Brunei temsilcisi okumasının çok zayıf olmasına rağmen isminin dereceye girenler arasında olmasına çok şaşırdım. Kötü okuma gerçekleştiren ülke temsilcilerinin dereceye girmeleri meselesi pek çok kez meydana gelmiştir. Bu nedenle Malezya Uluslararası Kur'an Yarışması sonuçlarını tahmin etmek mümkün değildir'' diye konuştu.

 

                                                                          Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın