Londra’da 2 Bini Aşkın İngilizceye Tercüme Edilmiş Kur’an Dağıtıldı

Londra’da 2 Bini Aşkın İngilizceye Tercüme Edilmiş Kur’an Dağıtıldı

Londra’da 2 bini aşkın İngilizceye tercüme edilmiş Kur’an dağıtıldı

İqna haber ajansının “sabq” elektronik haber sitesinden nakletmiş olduğu habere göre İslam dünyası teşkilatı Londra ofisinin çalışmasıyla Kur’an’ın İngilizce tercümesi dağıtımı gerçekleşti.

Bu çalışmada Bir adet Kur’an nüshasının yanında bir adet beyaz gül ve dünya Arap dili günü münasebetiyle bir adet kart Londra’da halk arasında dağıtıldı.

İslam teşkilatının ofis müdürü “Ahmet Muhammed Mahdum” Londra’da yapılan bu çalışma hakkında dedi: ayrıca İslam medeniyetinde Arapça dilinin önemine değinen 4 sayfalık renkli broşür de Londra’nın farklı mıntıkalarında turistlere dağıtıldı.

Bu çalışmada gençlerden oluşan 30 kız ve erkek gönüllü olarak katkıda bulunarak muhabbet ve sevgi dolu bir güne imza attılar.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 2012’de 18 Aralığı Dünya Arap dili günü ilan etti ve her yılın 18 Aralığında bu münasebetle (UNESCO) Paris merkez binasında merasim düzenleniyor.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu da 18 Aralık 1973 de aldığı bir kararla Arapçayı  genel kurulun resmi dilleri arasına ekledi.