Kuveyt'te Kur'an Yarışmasında Elyazması Kur'an Sergilendi

Kuveyt'te Kur'an Yarışmasında Elyazması Kur'an Sergilendi

Dubai şehri Cemetul Macid Miras ve Kültür Merkezi yüzlerce yıl önceye ait elyazmalarını 7. Dönem Kuveyt Hediyesi Uluslararası Kur’an yarışması aralarında sergiye sunmuştur.

IQNA- BAE Dubai şehri Cemetul Macid Miras ve Kültür Merkezi yüzlerce yıl önceye ait elyazmalarını 7. Dönem Kuveyt Hediyesi Uluslararası Kur’an yarışması aralarında sergiye sunmuştur. Bu Kur’anların herbirinin bir hikayesi vardır.

Bu merkez ayrıca Kur’an bilimleri, resm-ul hat musaf, Kur’an ayetlerinin sayısı, vakf ve ibtida konusu ile ilgili yazmalar sergiye sundu. Bu elyazmalarından bazıları «طيبة النشر في قراءات العشر»( kitabı (İbn-ul Cezri 751-833 hk kaleminden ), altıncı yüzyıl ulemalarından İmam-ul Kurra Ebu Muhammed Kasım b. Fireşatebi kaleminden«الشاطبیة»kitabına işaret edilebilir.

Ayrıca yarışmanın açılış meresiminde BAE Cemetul Macid Miras ve Kültür Merkezi Ulusal Kültür Bölümü Başkanı Şeyhe Mutri «المقنع في معرفة مرسوم مصاحف أهل الأمصار elyazmasını 5 hicri kameri yüzyılda Endülüs Kur’an müfessiri ve ulemasından Ebu Ömer El Dani telif etmiştir. Kuveyt Başbakan yardımcısı Şeyh Halit El Sabbaha hediye etmiştir.

Dubai Cemetul Macid Miras ve Kültür Merkezi bu sergide aynı halde kendi özel yayın dizisini de sundu.

7. Dönem Kuveyt Hediyesi Uluslararası Kur’an Ezber, Tilavet ve Tecvit yarışması 13 Nisan Çarşamba günü başladı ve 20 Nisana kadar devam edecektir. Yarışmada dereceye girenler Kuveyt emiri Sabah Ahmet Cabir El Sabah tarafından ödüllendirilecektir.

Dubai şehrindeki Cemetul Macid Miras ve Kültür Merkezi Birleşik Arap Emirliklerinde bulunan bir Kültür Merkezidir. Kütüphanesinde 500 000 kitap ve yaklaşık 50 000 elyazması bulunmaktadır.