“Kur’an’ın Son On Cüzünde Kıraat Farklılıkları” Adında Kitap Yayınlandı

“Kur’an’ın Son On Cüzünde Kıraat Farklılıkları” Adında Kitap Yayınlandı

Kur’an kıraatlerinde kıraat farklılıkları unvanında kitap basıldı. Farklı kıraatleri göz önünde bulunduran kitapta “Hafs”, “Asım”, “Verş”, “Nafiî” ve Ömer bin Âlâ-il Basri’nin Ed-Duri gibi İslam dünyasında kullanılan meşhur kıraatler yer almakta.

“Kur’an’ın Son On Cüzünde Kıraat Farklılıkları” Adında Kitap Yayınlandı

 

“Qaf” Kur’an haber ajansının vermiş olduğu haberde; Kur’an kıraatlerinde kıraat farklılıkları unvanında kitap basıldı. Farklı kıraatleri göz önünde bulunduran kitapta “Hafs”, “Asım”, “Verş”, “Nafiî” ve Ömer bin Âlâ-il Basri’nin Ed-Duri gibi İslam dünyasında kullanılan meşhur kıraatler yer almakta.

Hz. Abbas türbesine bağlı Kur’an ilimleri merkezi müdürü “Ziyauddin El-Mecid El-Zubeydi” açıklamasında: “bu kitap, Kur’an ilimlerinde ağırlıklı kullanılan 30. Cüzünden başlayarak 20. Cüze kadar olan bölümünü ele aldı. Bu proje “Seyyid Muhammed Ali El-Hulu”nun ilmi çalışmaları ve gözetiminde geçekleşmiştir. Elimizde bulunan kıraatler Asım’ın Hafs rivayetinden günümüze dek ulaşan kıraatleridir ama bu halkımız tarafından pek bilinmemektedir. Biz de çalışmalarımızda Hafs rivayetini temel alarak yaptık ve meşhur olan kıraatleri bir araya toplayarak ilmi bir çalışma başlattık dedi.”

Kitapta farklı kıraatlerle Kur’an tilavet etmiş Kur’an karilerinin hayatından ve ele aldıkları kıraat hakkında bilgilendirme de yapılmakta.