Kuran Nesli Derneği'nden Ramazan Ayı Mesajı

Kuran Nesli Derneği'nden Ramazan Ayı Mesajı

"Ey iman edenler! Oruç, sizden öncekilerin üzerine yazıldığı (farz kılındığı) gibi sizin üzerinize de yazıldı (farz kılındı). Umulur ki böylece siz takva sahibi olursunuz." BAKARA/183

Kuran  Nesli Derneği'nden Ramazan Ayı Mesajı



 

 

Ramazan sözcüğü, Kur’an’da bir kere geçmiş ve onda Ramazan ayı kastedilmiştir. Bu ay Kur’an’da ismi açıkça geçen ve değer verilen tek aydır:
 
“Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden Ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa (tutamadığı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin…” Bakara/185
 
Kutsal kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’in nazil olduğu aydır Ramazan ayı. Nakledilen bazı rivayetlerde de değinildiği üzere İncil, Tevrat, Zebur ve sahifeler bu ayda nazil olmuştur.
 
Ramazan Ayındaki Önemli Olaylar
 
-Hz. Hatice’nin (s.a) vefatı; 10 Bi’set, 10 Ramazan.
 
-İmam Hasan Mücteba’nın (a.s) kutlu doğumu; h. 3, 15 Ramazan.
 
-Kadir gecesi ve Kur’an’ın (19 Ramazan, 21 Ramazan veya 23 Ramazan’da) nazil oluşu.
 
-Mekke’nin Fethi; h. 8, 20 Ramazan.
 
-İmam Ali’nin (a.s) şehadeti; h. 40, 21 Ramazan.
 
Allame Tabatabaî Kur’an Nesli Derneği olarak özellikle bu aralar okula gidemeyen öğrencilerimiz de bu ayda Kur’an-ı Kerim’e daha çok yönelmelerini Kur’an’ın hem Arapçasını hem de Türkçesini okumalarını önemle rica ediyoruz.
 
Bizlere kılavuz olarak gönderilen bu yüce kitabımıza daha çok önem vermeliyiz. Ve Kur’an’ın baharı olan Ramazan’ı doğru bir şekilde değerlendirip Kur’an nesli evlatlar yetiştirmeliyiz.
 
Ramazan’a kavuşmanın sevincini mutluluğunu bir arada yaşarken, Corana virüs salgınına karşı cami ve mescitlerde yapılan toplu ibadetler salgın tehdidi ortadan kalkıncaya kadar durdurulmuş olması içimizde derin bir üzüntü oluşturdu. Ramazan ayı gerçekten bir ibadet ayı olarak yaşanır. Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Allah’ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı aydır.
 
Sevgili Peygamberimiz, Ramazan ayında içtenlikle edilen dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir. Ramazan’ın maneviyatına uygun programları On4 TV ekranlarından takip ederek maneviyatımızın artmasını ve çekilen zorlukların mükâfatının Allah katında alınmasını temenni ediyoruz.
 
 
 
 
 
Allame Tabatabaî Kur’an Nesli Derneği
23 Nisan 2020