Kur’an İsminden Dolayı Fransalı Irkçının Bıçaklı Saldırısı

Kur’an İsminden Dolayı Fransalı Irkçının Bıçaklı Saldırısı

"son zamanlarda Fransa’da olan olaylardan dolayı müslüman gencin bana silah sıkacağın zannettim dedi ve çok korkuyordum"

İqna haber ajansının vermiş olduğu habere göre: Patrik adında 53 yaşındaki saldırgan arkadaşıyla otobüste bir gencin Kur’an’a yemin ettiğini duyunca ırkçı eğiliminden dolayı gençle kavga etti ve ardından bıçakla saldırarak yaraladı.

Sakallı olan müslüman genç, saldırganın saldırısından önce, kendisine eğer İslam’la ilgili sorunun varsa seni bilgilendireyim dediğini söyledi ancak saldırgan konuşmak yerine cebinde bulundurduğu bıçağı çıkarıp arkadan saldırdı.

“Patrik” karakoldaki ifadesinde olayın içeriğini anlatırken; son zamanlarda Fransa’da olan olaylardan dolayı müslüman gencin bana silah sıkacağın zannettim dedi ve çok korkuyordum ifadesini kullandı.

Müslüman gencin avukatı “Yasin Akhuti” müvekkilinin ırkçı saldırıya maruz kaldığını saldırganın ifadesinde de bunun anlaşıldığını dile getirdi.

Fransa “İslamofobi olgusuyla mücadele ekibi” de; nefret uyandırıcı söylemlerin artması Fransa toplumunun birliğini zedelemektedir uyarısında bulundu ve ekledi: bu da “Daişin” ve ülkedeki bazı yetkililerin sorumsuz söylemleri ve davranışlarıyla istendiği şeydir.