Kur’an Düşmanlığı ile Bilinen Keşişin İşi Askıya Alındı

Kur’an Düşmanlığı ile Bilinen Keşişin İşi Askıya Alındı

Papaz Terry Jones 11 Eylülü Kur'an Yakma günü ilan etmişti

Kur’an Düşmanlığı ile Bilinen Keşişin İşi Askıya Alındı

2010’da Florida’da Kur’an’ı Kerimi yakarak İslam düşmanlığı ve bu yolda gösterdiği faaliyetleri ile bilinen Papaz “Terry Jones”, en son taksicilik yaptığı uluslararası ulaşım şirketinden de işinden askıya alındı

“washingtonpost” haber sitesinin vermiş olduğu haberde İslam zıddı faaliyetlerle bilinen Floridalı Papaz “Terry Jones” en son çalıştığı uluslararası “Uber” adlı taksi firmasında adı belirtilmeyen bir yolcunun şikâyeti üzere işi askıya alındı. Kışkırtıcı nitelikte olduğu söylemleri sayesinde İslamofobi faaliyetlerini taksicilik esnasında da sürdürdüğü ve Uber ulaşım yolcularının kendilerini güvende hissetmedikleri gerekçe gösterilerek çalışması durdurulduğu söylendi.

2010 da İslam düşmanlığını Kur’an yakarak gösteren ve kiliseden uzaklaştırılan Terry Jones 11 Eylül olayının yıl dönümünde Kur’an yakmaya devam edeceğini daha önce de dile getirmişti. 2011 de bir kamyonet dolusu Kur’an ve yakıcı maddeyle yakalanan ve daha sonra serbest bırakılan papaz başvurduğu her işte öz geçmişinden ve tanınıyor olmasından dolayı işe alınmıyordu. Uber şirketi tarafından işe alınan papazın bu son çalışması İslamofobi faaliyetlerinden el çekmediği Müslümanlara olan düşmanlığının devam ettiği ortaya çıktı.

Uber uluslararası ulaşım şirketi sözcüsü “ biz hiçbir ayrımcılığa müsaade etmeyeceğiz, şoförlerimizden beklentilerimiz tüm yolculara eşit olarak saygı göstermeleridir, aldığımız şikâyeti değerlendirdik ve yolcularımızın güvenliğini sağlamak bizim asıl vazifemizdir” dedi.