Kur'ani Faaliyetler

Kur'ani Faaliyetler

Endonezya Nehzet-ul Ulema Kurumu Kûra ve Hafızlar Cemiyeti Başkanı, Cakarta'da İran İslam Cumhuriyeti Kültür Ateşesi ile görüşmesinde iki ülke arasındaki dini ilişkileri ele aldı.

 İran İslam Cumhuriyeti  Endonezya Kültür Ataşesi Mehrdad Rahşende, dini ve kültürel ilişkilerin gelişimi çerçevesinde Endonezya Nehzet-ul Ulema Kurumu Kûra ve Hafızlar Cemiyeti Başkanı Hacı Seyfullah Masum ile görüştü.

Rahşende konuşmasında, İran ve Endonezya gibi iki büyük İslam ülkesi arasında dini ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine duyulan ihtiyacı vurgulayarak, ''Bugün İran İslam Cumhuriyeti'nin 40. yılından sonra dini ve Kur'an-i alanlarda önemli gelişmelere şahit oluyoruz. Uluslararası topluma birçok kâri ve hafız tanıttık'' dedi.

İran Kültür Ataşesi şöyle devam etti: Kur'an ve öğretiler, İran halkının günlük yaşamını ve toplumu şekillendirir. Yarışmalar, Kur'an sergileri, Kur'an araştırmaları basım ve yayını konusunda iyi deneyimler edindik. Kur'an tefsir, ezber ve kıraatında farklı yaşlarda, Kur’an’ın herkes için kolay öğrenilmesini ve anlaşılmasını kolaylaştıracak farklı ve yenilikçi yollara sahibiz.

Mehrdad Rahşende, ayrıca kültürel temsilciliğin ikili ilişkileri geliştirmek ve teşvik etmek için bu deneyimleri Endonezya toplumuna aktarmaya hazır olduğunu açıkladı.

Hacı Seyfullah Masum ise İran İslam Cumhuriyeti Kültür Ateşeliğinin varlığından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Bugün İran İslam Cumhuriyeti'nin Kur'an-ı Kerim alanındaki faaliyetleri hiç kimse için üstü örtülü değildir. Kuşkusuz bu deneyimlerin paylaşımı bu cemiyetin hedefleri ile uyumlu olmuştur. İran Kültür Ataşeliğinin varlığıyla geçmişte parça parça yapılan bu etkinlikler ve değişimleri sürekli bir şekilde yürütebileceğimizi umuyoruz. Bizde Endonezya'da İran Kur'an-i programlarını tam olarak desteklemeye hazırız'' açıklamasını yaptı.

Görüşmede aşırılıkçı gruplar ve aşırılık yanlılarının verdikleri zararlar, Filistin meselesi, İslam düşmanlarının bölücü hareketleri , Müslümanların vahdetinin gerekliliği ve uyanıklığı hakkında görüş alışverişinde bulundular.

 

kaynak: iqna 

 

 

         Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın