Kur'an yarışmasında Umman temsilcisi vurguladı; Kur'an Öğretilerine Bağlılık; Tekfiri Düşüncelerle Mücadele için Çözüm

Kur'an yarışmasında Umman temsilcisi vurguladı; Kur'an Öğretilerine Bağlılık; Tekfiri Düşüncelerle Mücadele için Çözüm

33. Dönem Uluslararası Kur'an yarışması kıraat bölümünde Umman temsilcisi Kur'anı Kerim öğretilerine bağlılığın tekfiri düşüncelerle mücadele için en etkili çözüm olduğunu açıkladı.

Kıraat bölümünde Umman temsilcisi Ahmet b. Nasır Kunubi Uluslararası Kur'an Haber Ajansı (Iqna) yaptığı ropörtajda bu konuyla ilgili olarak 'Müslümanlar kesinlikle İslam dini, Kur'anı kerim ve Peygamber sünneti öğretilerine bağlanmalıdır. Şöyleki Kur'anın yüksek öğretilerini anladığımız zaman neyazık ki bazı aşırı grupların karaladığı İslam'ın imajını düzeltmekte daha etkili olacağına hiç şüphe yoktur' dedi.

O, Umman'da birçok Kur'an yarışmasına katıldığını ve iyiler arasında yer aldığını belirterek İran İslam Cumhuriyeti Uluslararası Kur'an yarışmasının ilk deneyimi olduğunu söyledi.

Kunubi 'Umman'da pek çok Kur'an yarışması ve faaliyetelri gerçekleşmektedir. Şu anda ülke genelinde 'Sultan Kabus' Kur'an yarışması düzenlenmektedir' açıklamasını yaptı.

Umman kıraat bölümü temsilcisi İran İslam Cumhuriyeti Uluslararası Kur'an yarışmasının her yıl görkemli bir şekilde düzenlendiğini ve İran'ın herzaman Kur'ani faaliyetlerinin çok olduğunu sözlerine ekledi.