Kur'an Yarışması

Kur'an Yarışması

Müslüman Öğrenciler Kur'an Yarışması'nın ilk günü raporu

6. Uluslararası Müslüman Öğrenciler Kur'an Yarışması’nın ilk günü, 27 Nisan’da İran’ın Meşhed kentinde bulunan Kutsal Rezevi Türbesi İslami Araştırmalar Vakfı’nda yapılan açılış töreninin ardından 15 yarışmacının rekabetiyle kıraat ve ezber bölümünde başladı.

Yarışmanın ilk gününde 6 hafız ezber 9 kâri de kıraat bölümlerinde hakemlerin karşısında tilavetlerini gerçekleştirdi.

Kıraat bölümünde Lübnan'dan Mehdi Şemuni, Endonezya'dan Muhammed Yunus Durah, Afganistan'dan Muhammed Ali Furuği, Irak'tan Ahmet Cemal Kamal, Malezya'dan Muhammed Zekid el-Din Hanefi, Türkiye'den Cihad Oral birbirleriyle rekabet etti.

Ezber bölümünde ise Suriye'den Usame el-Mehrus, Lübnan'dan Nuh Ali Mer'i, Senegal'den Hadem Resul, Brunei'den Hamza Siraci, Tacikistan'dan Yerzameddin Yerzak, Yemen'den Abdullah Salih Haşedi, Afganistan'dan Seyyid Muhammed Gaffari, Tanzanya'dan Hafız Muhammed Ömer ve Malezya'dan Abdulvafi Ezaki b. Sinvan birbirleriyle rekabet etti.

Yarışmanın ilk günü Kutsal Rezevi Türbesi İslami Araştırmalar Vakfı salonunda ülke yetkililerinin katılımıyla başladı.

Rapora göre, 29 Nisan Pazar günü düzenlenecek olan yarışmada, final bölümüne geçmeye hak kazanan 5 hafız ve 5 kâri yarışacak ve Meşhed programının tamamlanmasından sonra yarışmacılar için özel etkinlikler düzenlenecek.