Kur'an Yarışmalarının Önemi

Kur'an Yarışmalarının Önemi

İran Üniversite Seferberliği Kurumu Başkanı Tayyıbi, “İslam dünyasının parlak geçmişine dönmesini istiyorsak Kur'an-ı Kerim’e sahip çıkmak ve ona yönelmek gerekiyor” dedi.

İran Üniversite Seferberliği Kurumu Başkanı Seyyid Hamidrıza Tayyıbi, dün 6. Uluslararası Müslüman Öğrenciler Kur’an Yarışması açılış töreninde bir konuşma yaptı.

Kültürel gelişmenin İran kalkınmasının temeli olduğuna değinen Tayyıbi, Üniversite Seferberliği Kurumu’nun başlangıçtan beri kültürel etkinliklere  büyük önem verdiğini ve Kur'ani faaliyetlerin kültürel etkinliklerin başında geldiğini ifade etti.

Seyyid Hamidrıza Tayyıbi, Üniversite Seferberliği Kurumu tarafından şu ana kadar öğrenciler için 25 Kur'an yarışmasının düzenlendiğine dikkati çekerek, ''Ulusal yarışmaların düzenlenmesine ek olarak bu kurum öğrenciler düzeyinde beş dönem uluslararası Kur'an yarışması düzenlemeyi başarmıştır.  Kur'an yarışmaları öğrencilerin bulunduğu bir ortamda Kur'an’ı tanıtmak için iyi bir fırsattır. Bu dönem katılımcıları tarafından İran'ın bilimsel ve teknolojik gelişmelerinin ziyaret edilmesi diğer etkinlerdendir'' dedi.

Üniversite Seferberliği Kurumu Başkanı, şöyle devam etti: 6. Uluslararası Müslüman Öğrenciler Yarışmalarına katılmak için ilk aşamada çeşitli ülkelerden 230 yarışmacı okumalarını gerçekleştirdikleri sesli dosyaları yarışma organizatörlerine gönderdi. Bu sayı değerlendirildikten sonra 44 yarışmacı uluslararası aşamaya geçmeye hak kazandı.

Ayrıca törenin diğer bir bölümünde de İran Üniversiteliler Kur'ani Faaliyetler Kurumu Başkanı Hamid Sabir Ferzam da yaptığı kısa bir konuşmada, ''Yarışma, Kur'an Kanalı ve Televizyonu işbirliğiyle gerçekleşmektedir. Bu Yarışma Farsça, Arapça, İngilizce ve Fransızca olarak bir televizyon programı biçiminde , İslam dünyasının bu yarışmadan daha fazla faydalanması ve Şaban ayı sonu ve Ramazan ayı devamında yerli ve yabancı ağ kanallarından  yayınlanması için planlanmıştır'' açıklamasını yaptı.

 

 

              Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın