Kur'an Tefsiri

Kur'an Tefsiri

Cezayir'de 6 bin Kur'an-ı Kerim tefsiri Berberi dilinde yayınlanacak.

Cezayir’de Kur'an tefsir, basım ve dağıtımından sorumlu olan Nema Cemiyeti, Cumartesi günü Berberi dilinde 6 bin Kur'an tefsiri basımı için çalışmalarına başladı.

Proje iki yıl önce başlatıldı ve o zamandan beri basım içinde izin alınmıştı. Cumartesi günü uygulama aşamasına geçildi. Şeyh Muhned Muhned, Berberi diline bu tefsirin mütercimidir.


Kur'an tefsirinin dağıtımı 12 Ocak'ta Cezayir Diyanet İşleri ve Evkaf Bakanı Muhammed İsa'nın katılımıyla yapılacak. Bu 6 bin nüsha Cezayir, Kuzey Afrika ve Avrupa'da yayınlanacak.

Berberi dili, doğu ve güneydoğu Cezayir'deki kabile bölgelerindeki halkın ana dilidir. Tamazight veya Berberi dili, en çok Afrika kıtasının halkları arasında, özellikle Fas ve Cezayir'de ve daha az oranda Libya, Tunus, Mali ve diğer bazı ülkelerde kullanılan bir dildir. Afro-Asyatik dil ailesindendir. Son yıllarda, Tamazigh Küresel Örgütü taraftarları Kuzey Afrika ülkelerinde bu dilin resmi olarak tanınması için çok çaba sarfetti. Fas, Libya (Kaddafi zamanı), Cezayir ve Mali okullarda ve Beberilerin yaşadığı bölgelerde bu dili resmi olarak kabul etti. Berberi dilinde konuşanların sayısı hakkında detaylı istatistik yoktur.

 

 

kaynak: iqna

 

 

Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın