Kur'an Tefsiri

Kur'an Tefsiri

Kufe Üniversitesinde Irak ve yabancı ülkelerden gelen bir grup dini, akademik ve kültürel kişiliğin katılımıyla düzenlenen törende Arapça ''Kur'an'ın metodolojik tefsiri'' kitabının sunumu gerçekleşti.

Bu kitap Iraklı Şii düşünür ve  akademisyenlerinden  olan Muhammed Hüseyin el-Sagir tarafından yazılmıştır.

Kufe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Başkanı Ali Hazar Hacı, bu konuda ''Bu Kur'an-i başarı 40 yıllık bir çalışmadan sonra ve Hz. Abbas Türbesi gözetiminde yayınlanmıştır. Metodik ve düzenli bir tefsir ve uzun bir deneyimin sonucudur" dedi.

Muhammed Hüseyin el-Sagir çağdaş Şii alimi ve ünlü Iraklı şairlerdendir, 1940'da Necef'te doğdu. Ayetullah-ul Uzma Ebul Kasım Khoyi'in öğrencilerinden idi. Yüksek öğrenimini Kahire ve Bağdat Üniversitesinde tamamladı. Şimdiye kadar, Kur'an, hadis ve belagat  bilimleri üzerine 250 yüksek lisans ve doktora tezleri bulunmaktadır.

Kur'an'ın yöntemsel tefsirinde müfessir Kur'an-ı tam ve çok yönlü bakış açısıyla farklı bilim ve eğitimi tanıyarak tefsir etmiştir. Ayrıca, yöntemsel tefsir Allah'ın kelamını düşünmeye dayanmaktadır. Müfessir bu tür tefsirlerde mantık bilimini öğrenmeli ve düşünceyi hatadan uzak tutan başka herhangi bir bilimle açıklamalıdır. Bu bilimler hakkında bilgi sahibi olmak müfessirin tefsiri doğru ve bilimsel bir şekilde yorumlamasına yardımcı olur.

 

kaynak: iqna

 

 Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın