Kur'an Radyosu; BAE en çok Dinlenen İşitsel Medyası

Kur'an Radyosu; BAE en çok Dinlenen İşitsel Medyası

İpsos Uluslararası Araştırma Şirketi tarafından yapılan ankete göre, BAE Kur'an radyosu 2016 Ramazan ayında BAE diğer radyolarla karşılaştırıldığında radyo dinleyicileri arasında en yüksek yüzdeye sahiptir.

- İpsos Uluslararası Araştırma Şirketi tarafından yapılan ankette 2016 Ramazan ayında Abu Dabi Kur'an radyosu Birleşik Arap Emirliklerindeki diğer radyolarla karşılaştırıldığında daha fazla dinleyiciye sahip olduğu görüldü.

Ankete göre, BAE'de bu ülkede mukimi farklı milliyetler ve vatandaşlardan 25 yaş üstü yaklaşık bir milyon beşyüzbin kişi hergün Ramazan ayında bu radyoyu dinledi. BAE Radyo istasyonlarının tüm dinleyicilerinin yüzde 22.26 eşdeğerdir.

BAE Kur'an Radyosu Abu dabi Bilgilendirme Enstitüsüne bağlı radyolardan birisidir. Miladi 1979 yılında kurulmuştur. Dinleyici açısından radyo Arap Emirliklerinin önde gelen radyo istasyonlarından birisidir.

BAE Kur'an Radyosu Müdürü Abdurrahman El Tenici bu konuyla ilgili olarak 'Bir kez daha bu radyonun birinci konumda olması Abu Dabi Bilgilendirme Enstitüsünün medya stratejisinin bir sonucudur.

Bilginin artırılması amacıyla içeriğin sunulması Abu Dabi Kur'an Radyosunun ana stratejisidir. Bu kanal programları tefekkür ve düşüncede ılımlılığa davet doğrultusunda İslam dininin gerçek yüzünü açıklama  beşeriyet tarihinde medeniyetin rolü  islami değerlerin yayılmasını ve hoşgörü ruhunu üretmektedir.

BAE Kur'an radyosu programlarını dini içerikli esaslar üzerine seçmekte yeniliğe ve büyümeye özellikle canlı programlarda gelişmeye odaklanmaktadır. Muhtelif dinleyici kitlesine ulaşmak için çeşitlilik oluşturmaya çalışmaktadır.

BAE Kur'an radyosu bu yıl Ramazan ayında çeşitli canlı programları kaydetmiştir. Özel tilavetlerle çeşitli Kur'ani programlar yayınlamıştır. Buda ramazan ayında dinleyicilerin bu radyoyu dinlemelerini neden olmuştur.

Ipsos ankette uzmanlaşmış bir küresel pazar araştırma firmasıdır. Ana merkezi Paris'tedir.