Kur'an Nesli Derneğinde Hz. Zeyneb’in (s.a) Doğum Günü

Kur'an Nesli Derneğinde Hz. Zeyneb’in (s.a) Doğum Günü

Allame Tabatabaî Kur’an Nesli Derneğide Hz. Zeyneb’in (s.a) doğum gününü büyük bir coşkuyla kutladı.

Allame Tabatabaî Kur’an Nesli Derneği öğrencileri Hz. Zeynep’in (s.a) doğum gününü büyük bir coşkuyla kutladı. Kurulduğu ilk günden itibaren yüzlerce öğrenci yetiştirmiş olan Kur’an Nesli Derneği, küçük yaştaki öğrencilerin Kur’an ve Ehlibeyt öğretileri ile ünsiyet kazanmalarını hedeflemiştir. Bu bağlamda değişik etkinliklere imza atmış ve büyük başarılar sağlamıştır. Dinî ve kültürel etkinlikleri öğrencilerinin zihinlerinde ve yaşamlarında canlandırarak bunları gelecek yıllara taşımaya devam etmektedir. Dernekte öğrencilere güzel ve akıcı Kur’an-ı Kerim okuması öğretilmekte, hafızlık dersleri verilmekte bunların yanı sıra akaid, fıkıh ve ahlak dersleri de verilmektedir.

Hz. Zeynep’in (s.a) doğum günü kutlama programı yine bu derneğin yetiştirmiş olduğu öğrencilerden Kadir Akbalık’ın, Kur’an tilavetiyle başlamış ve akabinde derneğin müdürü olan Ş. Veli Koca’nın konuşmasıyla devam etmiştir. Ş. Veli Koca konuşmasında Hz. Zeyneb’in yetişme tarzı, ilmi şahsiyeti ve üstlendiği misyon üzerine ve kadının toplumdaki konumunu dile getirdi. İslam’ın ilk zamanındaki kadının sosyal durumu ile sonrasındaki durumunu kıyaslayarak İslam’ın kadına ne kadar da büyük önem verdiğini vurguladı. Kerbela kıyamından sonra üstlenmiş olduğu ağır sorumluluğun yanı sıra Kerbela olayından önceki dönemi hakkında da açıklamalarda bulundu. Çünkü Hz. Zeynep’in yaşantısına bakıldığında döneminde müfessir olarak bilinmekte ve ilmi halkalar oluşturduğu görülmektedir.

Ş. Veli Koca’nın konuşmasından sonra derneğin bayan öğretmenleri tarafından doğum günü pastası kesildi ve ismi Zeynep olan öğrencilere hediyeler verildi.