Kur'an Nesli Derneğinde Hz.Ali'nin (a.s) Doğum Günü

Kur'an Nesli Derneğinde Hz.Ali'nin (a.s) Doğum Günü

Allame Tabatabai Kur’an Nesli Derneğinin düzenlemiş olduğu İmam Ali’nin mübarek doğum günü programının açılışı, dernek öğretmenlerinden olan Kadir Akbalık hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hocamızın güzel sesi dinleyicilerin gönüllerine hitap etti.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından değerli üstat Kadir Akaras günün anlam ve önemine binaen kısa bir konuşma yapıp Hz. İmam Ali’nin doğum gününü ve babalar gününü kutladıklarını belirttiler. Konuşmasının devamında: Hz. Resulullah (s.a.a) “Ben ve Ali bu ümmetin iki babalarıyız” diye buyurmuşlardır. Bunlardan dolayıdır ki İmam Ali’nin doğum gününe “Babalar Günü” denmektedir. Ömrünün 40 yılını Hz. Ali (a.s) hakkında araştırarak geçiren Corc Jordak’a “Niçin bir başkası hakkında daha kitap yazmadın” diye sorduklarında “Hz. Ali hakkında araştırma yapıp kitap yazdıktan sonra bir başkası kitap yazılamaya layık olamaz, inancına sahip oldum” diye cevap vermiştir. 
Mevlana; amelin, eylemin halis olanını Ali’den öğren diye buyurmuştur. 
İmam Ali (a.s), vahyin, Kur’an’ın ete kana bürünmüş halidir. Tüm bunlar Fahri Kainat Hz. Peygamber Efendimizin gözetiminden ve eğitiminden geçmiş Ali olarak karşımıza çıkmaktadır. Hz. Resulullah (s.a.a) “Ben ilmin şehriyim Ali de onun kapısıdır” diye buyurmuştur. Peygamber’e gitmek isteyen ilk Ali ile tanışmalıdır. Hz. Ali (a.s) ilmin, İslam’ın kapısıdır. Ali kapısını bırakıp başka kapıdan girmek isteyen doğru İslam’ı anlamayacaktır. 
Git ey dilenci (adalete ve ilme ihtiyacı olan kişi)
Git, Ali’nin kapısını çal (ne istiyorsan iste oradan)
Onu ordan al ve dilencilikten kurtul
Rabbimiz, dünyamızı saran adaletsizlik, ahlaksızlık ve corona virüsünden dünyamızı kurtarsın. İmam Mehdi’nin zuhurunu acil eylesin. 
Programı düzenleyen Allame Tabatabai Kur’an Nesli Derneği çalışanlarına, öğretmenlerine ve Kurs Müdürü olan Veli hocaya teşekkür edilip, babalar günü münasebetiyle hediye takdim edildi. 
 
Program sonunda Kur’an Nesli Derneğinin öğretmenlerinden olan ve programın sunuculuğunu yapan Zeynep Varol’a teşekkür edilip, pasta kesildi. 
Hz. Ali’nin doğum gününün coronanın unutturmasına izin vermemek için Kuran Nesli Derneği ailesi olarak, sosyal mesafeyi koruyarak ev ev gezip pasta ve hediyeler ile erkek öğrencileri ve babaları mutlu etmek için çaba harcandı.
 
Allame Tabatabi Kur’an Nesli Derneği olarak 75 Hatim, 800 Yasin ve yaklaşık 120 tane on dört bin salavat okundu ve Hz. Ali'nin hareminde yad edildi.