Kur'an Nesli Derneğinde Hz. Ali'nin (a.s) Doğum Günü

Kur'an Nesli Derneğinde Hz. Ali'nin (a.s) Doğum Günü

Velayet güneşi İmam Ali 'nin (a.s) mübarek doğum günü, Allame Tabatabai Kur'an Nesli Derneğinde kutlandı.

Kevser Kültür Merkezi binasında düzenlenen ve Allame Tabatabaî Kur’an Nesli Derneği’nde öğrenim gören öğrencilerin hazırlayıp sunmuş olduğu program Ehlibeyt Âlimi Mikail GÜREL’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Ehlibeyt Âlimi İbrahim ARAS’ın konuşması ile devam etti. Konuşmasında “Filmlerde genelde hep bir hazine olur ve herkes o hazineyi bulmak ister. Bizde de böyle bir hazine var ve hazine sahibi hazinenin bulunmasını istiyor. Doğru yol tektir o doğru yola ulaşmak için iyi bir rehbere ihtiyacımız var, Rehberin sözünden çıkmamız gerek. Kur’an-ı Kerim’den ayrılmayıp, peygamberlerin ve imamların sözünden çıkmadığımız sürece ömrümüz ne kadar uzun olursa olsun insan, hazinesini yaptığı sevaplar ile elde edebilir. “ diye vurguladı.
Kur’an Nesli Derneği’nin öğrencilerinden olan Raziye ve Mehdi Koca kardeşlerin okuduğu duygu dolu şiirin ardından Kadir Akbalık ilahileriyle güzel anlar yaşattı. Sunuculuğunu yine kurs öğrencilerinden Masume TAZEGÜN ve Melike TÜRKOĞLU’NUN yaptığı programa Ali  Rıza YILMAZ makalesiyle devam etti. Makalesinde Hz. Ali (a.s), dünyayı terk eden, dünyanın çekici süslerinden, lezzetlerinden ve zenginliklerinden kısacası başkalarının ulaşmak için çabaladığı her şeyden uzak durmasına ve fedakâr oluşuna değindi.
Öğrenciler ile “Hz. Ali’ye dair” konulu röportajların yayınlandığı sinevizyon yayınlandı. Yaşları küçük ama yüreklerindeki büyük sevginin nişanelerini kullandıkları cümlelerden anlamak hiç de zor değildi. 
Daha sonra öğrencilerin şiirleri, kız ve erkek öğrencilerin ilahileriyle keyifli anlar yaşandı. Cami cemaatinden olan Hacı Ali Nevruz amcamızın şiiri ile programın sonuna doğru yaklaşıldı. Allame Tabatabaî Kur’an Nesli hocalarına, öğrencilerine ve ismi Ali olan kişilere hediyeleri verildi. Saat 09.00 da kahvaltı ile başlayan program, pasta kesimi yapılarak, cemaat namazı ile son buldu.