Kur-an Merkezine Mühür Vurulması Mısır Halkını Öfkelendirdi

Kur-an Merkezine Mühür Vurulması Mısır Halkını Öfkelendirdi

Mısır Dayanışma bakanlığının bazı Kur’an ezber ve kıraat, dini mübelliğ eğitim merkezlerinin ve İslam kültür eğitim merkezlerinin ülkenin sivil toplum kuruluşlarına bağlı olmasına rağmen zorunlu olarak kapatılması ülke halkının öfkesine sebep oldu

Bazı Mısırlı vatandaşlar bu kararın ülke toplumu gençleri arasında radikalizm ve aşırılığın artışına zemin hazırlayacağına inanmaktadır.

Mısır Dayanışma Bakanlığının bu kararı farklı illerdeki Sosyal İşler Bakanlığına bağlı tüm devlet dairelerine bildirildi, bu ülke vatandaşlarının protesto ve öfkesini takip etmiştir.

Sosyal medya kullanıcıları Mısır devletinin bu eylemini ülkede dinin kaynaklarını ve köklerini kurutmak için maksatlı ve organize bir plan olarak nitelendirmekte.

Bundan önce Mısır Evkaf Bakanlığı Kur’an ezber ve kıraat, dini mübelliğ eğitim merkezlerinin ve İslam kültür eğitim merkezlerinin kurulmasına verilen izinleri yok saymış. Bazıları Mısır Evkaf Bakanlığının bu eylemini Mısır Dayanışma Bakanlığının kararına zemin hazırlama olarak nitelendirmektedir.

Dünya Müslüman Ulema Birliği üyesi Abdülaziz Recep şu açıklamayı yaptı: Böyle bir karar alınması öngörülebilir çünkü bu karar önceki kararlar zincirinin devamı olarak İslami ahlak, değerler, dine karşı savaş ilanı amacıyla Mısır'ın İslami kimliğinin ortadan kaldırılması için alınmıştı.

Daha sonra o Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi’yi camileri kapatma ve ulemaya darbe vurmakla suçlayarak ‘İnsanlar bu tür kararlara aldırmamaktadır. Çünkü Mısır vatandaşları dine bağlı kalarak çocuklarının Kur’anı kerim eğitimine hasastır dedi.