Kur'an'la Dünyayı Değiştirebiliriz

Kur'an'la Dünyayı Değiştirebiliriz

Kuran hafız ve karileri ile görüşen Ayetullah Hamenei, dünyadaki en büyük etkileyici gücün 'Kuran' olduğunu açıkladı.

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, Ramazan ayının birinci günü ile alakalı olarak, Kurân hafız ve karileri ile görüştü.

Hafız ve karilerin Kurân okumalarından sonra yaptığı konuşmada ülkede Kurân'i etkinliklerin artmasının gerekli olduğunu belirten Ayetullah Hamenei, "Kurân'ın yüce anlamları çağdaş dille insanlara söylenirse, dünya topluluğunun hakiki ilerleyişini sağlayacaktır. İzzet, kudret, maddi huzur, manevi yücelme, düşünce ve inancın genişlemesi, ruhun huzuru... hepsi Kurân'a amel etmeye bağlıdır." dedi.

Muasır dünyada insanların; kimlik, fikir ve inanç boşluğu yaşadıklarını vurgulayan Ayetullah Hamenei, bu gün insanların Kurân'a her zamankinden daha çok ihtiyaçları var diyerek "Kendi inanç temellerimizi daha fazla güçlendirerek ve Kurân'ın manasını insanlara aşılamanın dilini daha fazla bilerek, bu manaları dünyaya yaymalıyız. Kurân dünyada en büyük etkileyici olacaktır...Büyük güçler, onların silahları ve Siyonist rejim hiçbir halt yapamaz." ifadesini kullandı.

Ayetullah Hamenei, Ehlibeytin mevlüt ve taziye merasimleri düzenlendiği gibi Kurân'ı okuyup dinlemek için de merasimler düzenlenmeli dedi.