Kur'an Kursu Kutlamaları

Kur'an Kursu Kutlamaları

150 Kur'an öğrencisinin Kur'an kursu dönem sonu kutlamaları Irak'ın cami ve Hüseyniye'lerinde düzenlendi.

150  öğrencinin Kur'an kursu dönem sonu kutlamaları Irak'ın cami ve Hüseyniye’lerinde İmam Ali (a.s) Türbesi çabasıyla İmran b. Şahin camiinde düzenlendi.

Bu projenin gözetmeni Hüseyin Hekim, ''Bu Kur'an toplantısı, cami ve Hüseyniyelerdeki Kur'an kursu projesi Kur'an öğrencilerinin ilk grubunun mezuniyeti vesilesiyle ve 100 Kur'an hocasının eğitimi projesi ünvanıyla düzenlendi. Bu dönemde Kur'an öğretmenleri, Kur'an eğitmenleri eğitim dönemine katılarak dönem sonunda kendi yaşadıkları yerlerdeki cami ve Hüseyniyelerde Kur'an dersleri eğitimi örneğin doğru okuma ve tecvid konularını anlatacaktır'' açıklamasında bulundu.

Hekim, 150 Kur'an öğrencisinin Necef, Kaza-ul Meşhab ve Heyderiye nahiyesindeki 5 camiden mezun olduklarına değinerek ikinci dönemde daha fazla cami ve Hüseyniyenin bu projeye katıldığını vurguladı.

100 Kur'an hocası eğitim projesi İmam Ali (a.s) Türbesi Dar-ul Kur'an’ı çabasıyla başladı. Orada çeşitli dersler tilavet ehkamı, Vakf ve İbtida, öğretim yöntemleri sunulmaktadır.
 
 
                             

              Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın