Kur'an kurslarında yeni dönem

Kur'an kurslarında yeni dönem

M.COŞKUN-Erzurum İl Müftüsü Celal Büyük, Kur’an Kurslarına her kesim ve yaştan insanların katılarak eğitim alabileceğini hatırlatarak, vatandaşları kurslara davet etti.

 
Kur'an kurslarında yeni dönem


Yeni Kur’an Kursu eğitimlerinin başvuruları başladı. Yaz Kur’an Kurslarının tamamlanmasıyla beraber yeni dönem için kayıtlar Pazartesi’nden itibaren alınmaya başladı. 26 Eylül’de başlayacak Kur’an ve temel dini bilgiler eğitimleri, Mayıs 2017 sonuna kadar devam edecek. Erzurum İl Müftüsü Celal Büyük, eğitimlerin her kesim için uygun zaman dilimlerine göre ayarlanacağını da duyurdu.

Açılacak kurslar ve eğitimlerin amaçları hakkında konuşan Büyük, "Amacımız Kuran bilmeyen kimse kalmasın. Bu nedenle 7’den 77’ye tüm vatandaşlara Kur’an Kurslarına bekliyoruz. Kurslarımızda sadece Kur’an eğitimi değil aynı zamanda temel dini bilgilerde öğretiyoruz. Yine kurslarımız ihtiyaç odaklı olduğu için vatandaşlarımızın saatine uygun olarak ayarlayabiliyoruz. Örneğin; bir mahallede 12 kişi toplanarak belirli saatlerde Kur’an Kursu açtırabilirler. Aynı zamanda memurlarımız için de saat 17’den sonra ve hafta sonları kurslar açabiliyoruz. Kurslarımıza başvurmak için sadece bizlere müracaat etmeleri yetmektedir. Kayıtlarımız 19 Eylül’de başladı ve 26 Eylül’de de kurslarımızı da eğitimler başlayacak Bu eğitimlerimizin Mayıs ayının sonuna kadar devam edecektir.” dedi.