Kur'an'i Yaşam

Kur'an'i Yaşam

Tören , Yeni Delhi'de yaşayan İranlılar için Cameetul Mustafa el Alemiye Başkanı Huccetul İslam Muhammed Rıza Salih'in konuşmasıyla başladı.

Bu toplantı Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de yaşayan İranlılar, İran’ın bu kentteki maslahatgüzarı Rezvaniyan, bazı İran kurumlarının yetkilileri ve çalışanları ve İranlı öğrencilerin katılımıyla İran İslam Cumhuriyeti Kültür Ateşeliği toplantı salonunda gerçekleşti.

Tören Kumeyl duasının okunması ile başladı. Şaban ayı ve İmam Mehdi'nin (a.c) veladet kutlamaları vesilesiyle Fars dili araştırma merkezi başkanı İhsanullah Şükrullah'ın şiir okumasıyla devam etti.

Son bölümde, Cameetul Mustafa el Alemiye Başkanı Huccetul İslam Muhammed Rıza Salih, Nisa Sûresi 35 ayetinin eğitim noktaları ve öğretileri hakkında konuşma yaparak, ''Allah şöyle buyurmakta: Ey iman edenler! kendilerinizin veya ana babanızın ve yakınlarınızın aleyhlerine de olsa Allah için şahitler olarak adaleti gözetenler olunuz; ister zengin ister fakir olsun Allah onlara daha yakındır. Adaleti uygularken heveslere uymayın. Şayet ağzınızı büker veya (şahitlikten) yüz çevirirseniz bilin ki şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır'' dedi.

Huccetul İslam Salih, ''Bu ayetin odak noktası adalettir. Adaletin tanımını yaparken şöye söyleyebiliriz: Adalet yani hayatta herşeyi kendi yerine koymamızdır. Davranış, kelam, cesaret, ceza özet olarak yaptığımız herşey kendi yerinde olmalıdır. Adalete her aşamada toplumda, ekonomide, yaşamda ve her yerde uyulmalıdır. Bu nedenle , şahitliğimiz her zaman kendi nefsimiz için değil, yalnız Allah için olmalıdır” diye konuştu.
 
 

              Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın