Kur'an'i Kerimde Allah'ın Özel Nimetleri

Kur'an'i Kerimde Allah'ın Özel Nimetleri

Kur'an Hafızı Dedi: Bilgelik, islam ümmetinin birliği, peygamberler, imamlar.... Kur'an'i Kerimde Allah'ın özel nimetleri olarak bahsediliyor.

Uluslararası Haber Ajansı Iqnanın güney horasanda bulunan Hamid Caferi ile yaptığı röpörtajda; Allah'ı Teala Kur'an'i Kerimde defalarca insanlara vermiş olduğu nimetlere dikkat çekerek hatırlatıyor;

O Kur'an'ı Kerimde defalarca insanlara verdiği nimetleri hatırlatmakta, bu nimetleri hatırlamak insanın yaşantısına etki etmekte, insanın ferdi ve toplumsal ahlakında ve gidişatında etki bırakmaktadır.

Kur'an hafızı devamında; diğer ilahi lutufların yanında insanlara bahşedilen en büyük lütuf akıl ve düşüncedir. Eğer bu ilahi nimet olmasaydı Allah'ın lutfunu insan nasıl anlardı.

            Allah'ın ruhu insana en büyük hediye

 Caferi devamında; Allah'ı Teala sad suresinin 72 ayeti kerimesinde وَنَفَخْتُ فِيهِ مِن رُّوحِي "ve ruhumdan ona üfleyince" bu insana en büyük lütuftur . Bu lütuf felsefi ve irfani konuları meydana getirdi.

.....ve devamında; Kur'an'ı Kerimin diğer ayeti kerimeleri Allah'ı Tealanın diğer nimetlerinden bahseder ki o da başka farklı sosyal alanlar, ferdi ,ailevi alanlarda Kur'an'i araştırmaları gerektirir veaynı zamanda çok düşündürücüdür.

Kur'an hafızı Al-i İmran suresini örnek vererek; Hep birlikte Allah'ın ipine sarılın; parçalanmayın. Allah'ın size olan nimetlerini hatırlayın. Hani birbirinize düşmandınız; O; kalplerinizi birbirine kaynaştırdı da O'nun nimeti sayesinde kardeş oldunuz ve bir ateş uçurumunun kenarındaydınız; o; sizi oradan kurtardı. Allah,hidayet bulasınız diye işte böyle ayetlerini size açıklıyor.

 Müslümanlar arasında birlik ve sevgi diğer ilahi özel nimet

Caferi dedi: Allah Teala bu ayeti kerimede islam ümmeti arasında var olan sevginin Allah'ın insanlara bahşettiği özel bir nimeti olduğundan bahseder. Bu ilahi nimetin kıymetini bilmeli ve bazı eylemlerimizle bu verilen nimete karşı kayıtsız kalmamalıyız.

Caferi sözlerine şöyle devam etti: Allah'ı Teala tarafından beşerin hidayeti için gönderilen peygamberler ve hidayet önderleri olan imamlar Allah'ı Tealanın bize bahşettiği başka bir nimetidir.