Kur'an Eğitimi

Kur'an Eğitimi

Kur'an kurslarına katılan öğrenciler çok mutlu olduklarını ifade ederken, kurs öğreticileri ise Kur'an eğitiminin hayat boyu devam etmesi gerektiğini söylediler.

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığınca, 'Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi' sloganıyla 25 Haziran'da başlatılan binlerce çocuğun iştirak ettiği yaz Kur'an kursları iki aylık sürecin ardından bir hafta sonra sona erecek.

Seçim ve bayram süreci nedeniyle bu yıl daha kısa süren yaz Kur'an kursları devam ediyor. Kurban Bayramı nedeniyle de bir hafta sonra sona erecek olan Mardin'in Midyat ilçesindeki yaz Kur'an kurslarına katılan öğrenciler, Kur'an öğrenmenin sevincini yaşarken, aynı zamanda okulların başlaması nedeniyle bitecek olması da onları hüzünlendiriyor.

50 günlük kısa bir süre zarfında bile çok mesafe kat ettiklerini belirten Kur'an kursu öğreticilerinden Merkez Abdulkadir Şimşek Cami İmam-Hatibi Cevat Turgut, İLKHA'ya yaptığı açıklamada, Kur'an eğitiminin sadece 2-3 aylık bir süreyle kalınmaması, hayat boyu devam etmesi gerektiğini söyledi.

Turgut, 'Kur'an kursları 2 ay sürdü. Eğitim döneminde, bu iki ay içerisinde bize kızlar ve erkekler olmak üzere 140 kişilik bir öğrenci grubu geldi. Elhamdülillah kursumuz hakikaten verimli geçti. Çocuklar günde iki ders Kur'an-ı Kerim, bir derste de akaid, ilmihal, tecvit ve siyer-i Nebi öğreniyorlardı. Daha sonra sınav yaptık. Öğrencilerimiz iyi puan aldılar. 70-80 civarında puan aldılar. Bu neyi gösteriyor, demek ki eğitimlerini alabilen öğrenciler istediklerini alabiliyorlar.' diye konuştu.

 

kaynak: iqna

 

 

                                                             Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın