Kur'an Basımında El Ezher ve Kuveyt'in İşbirliği

Kur'an Basımında El Ezher ve Kuveyt'in İşbirliği

Mısır El Ezher İslam merkezi ve Kuveyt İslam İşleri ve Evkaf Bakanlığı Kur'an basımı alanında birbirleri ile işbirliği yapmaktadır.

Kuveyt Evkaf Bakanlığı vakfından bir heyet El Ezher İslam merkezi Kur'an basımı alanında işbirliği anlaşmasını imzalamak için Kahire'ye gitti.

Kuveyt Evkaf Bakanlığı Kur'an Vakfı, Kur'anın gözden geçirilmesi ve basımı alanında El Ezher İslam Araştırma Topluluğu ile ortak işbirliği anlaşmasının imzalanmasıyla bu topluluğun deneyimlerinden yararlanmayı planlamaktadır.

Bu doğrultuda bu heyet 9 Mayıs Pazartesi günü El Ezher şeyhinin yardımcısı Abbas Şuman ile görüştü. Kur'anı Kerim basımı alanında ortak işbirliğini geliştirilme yolları ele alınarak incelendi.

Abbas Şuman beşeriyete hizmet amacıyla El Ezher'in dünyanın muhtelif yerlerindeki enstitülerle işbirliği yönünde İslam ve Müslümanlarla hiçbir düşmanlıkları olmadığını ve tamamen hazır olduklarını vurguladı.

Abbas Şuman şöyle açıkladı: Müslümanların vahdetini sağlayabilecek önemli unsurlar örneğin amaç birliği gibi basit konularla ortak işler ve meselelerle başlama ve liderlik fikrini terketme, ümmetin tarihsel düşmanlığını takip etmemektir.

Kuveyt Evkaf Bakanlığı Kur'an vakfı heyeti bu derneğin Genel Sekreteri Sami El Besiri, Kuveyt Evkaf Bakanı müşavirlerinden Fevzi El Mansur, Kuveyt Evkaf Bakanlığı Kur'an vakfı İdari İşler Müdürü Talal Abdullah El Atibi'den oluşmaktadır.