Kosova’da Hz. Fatima’nın (s.a) veladeti kutlandı

Kosova’da Hz. Fatima’nın (s.a) veladeti kutlandı

Hz. Resulullah’ın bedeninin parçası olan kızı Hz. Fatima’nın (s.a) mübarek veladet yıldönümü Kosova el-Mustafa temsilciliği ve Kosova Ehlibeyt Derneği tarafından yapılan bir programla kutlandı.

Kosova’da Hz. Fatima’nın (s.a) veladeti kutlandı

Radiye Hoca'nın sunuculuğunu yaptığı program Ehlibeyt âlimlerinden Ali Çalar'ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

El-Mustafa Kosova temsilcisi Şeyh Hasan Azeri yaptığı açılış konuşmasında Hz. Fatıma'nın (s.a) faziletleri ve İslam açısından kadının yeri konularına işaret eden bir konuşma yaptı.

Programa Bosna Hersek'ten katılan Sabiha Avdiç, Hz. Fatıma'nın (s.a) faziletleri hakkında kısa bir konuşma yaptı.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'dan gelen "Saadi Koleji İlahi Grubu" okudukları ilahilerle katılımcılara güzel bir dinleti sundular.

Programın devamında On4 TV Yönetim Kurulu Genel Başkanı Musa Aydın, Hz. Fatıma’nın (s.a) ve Hz. Ali’nin (a.s) faziletleri hakkındaki konuşmasını yaptı. Musa Aydın hoca şöyle konuştu: "Allah’ın Resulü Hz. Muhammed’in (s.a.a) soyunu devam ettirecek olan Kevser Hz. Fatima’dır. Fatima’dan öyle evlatlar yetiştiler ki kılıçla ve zehirle şehit olmalarına rağmen, Alevi, Fatimi ve Muhammedi misyonun bir an bile sekteye uğramsına izin vermediler.

Fatima'daki faziletler Hz. Ali'de, Hz. Ali'deki faziletler Hz. Fatima'da mevcuttur. Ali'yi tanımayan Fatıma'yı ve Fatima'yı tanımayan Ali'yi tanıyamaz. Onlar iki ayrı bedende tecelli eden tek bir nurdurlar.

Hz. Fatıma ve Hz. Ali'nin nikâhları gökte meleklerin şahitliğinde Allah tarafından ve yerde ise ashabın şahitliğinde Hz. Resulullah (s.a.a) tarafından kıyılmıştır.

Hz. Fatıma (s.a) bu dünya hayatından üç şeyi çok severdi: "Kuran okumayı, Resulullah'ın (s.a.a) mübarek yüzüne bakmayı ve Allah yolunda infak etmeyi."

Programa ayrı bir renk katan Ehlibeyt Alimlerinden Alican Görel, okuduğu ilahilerle programın maneviyatını artırdı.

Program, Hz. Fatıma (s.a) ve ailesinin fedakârlığını anlatan tiyatro gösterisinden sonra son buldu.