Kerbela’da Öğrencilere Özel Kur’an Takımları Ulusal Yarışması

Kerbela’da Öğrencilere Özel Kur’an Takımları Ulusal Yarışması

Irak yüksek eğitim Enstitüsü ve üniversite öğrencilerine özel takımların ulusal yarışmalarının ilk dönemi mukaddes İmam Hüseyin (as) Darul Kur’anı çabasıyla Kerbela’da düzenlendi.

 Bu yarışma Mukaddes İmam Hüseyin (as) ve Hz Abbas (as) türbelerine bağlı ortak Kur’an komiteleri gözetimi ve himayesiyle Kerbela üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi işbirliğiyle düzenlendi.

Yarışma öğrenciler arasında Kur’ani kültürün yayılması hedefi ile Kerbela üniversitesi başkanlık salonunda gerçekleştirildi. Irak’ın çeşitli eyaletlerinden 20 üniversite ve yüsek eğitim enstitüsü yarışmaya katılmaları için davet edilmişti.

Irak yüksek eğitim enstitüsü ve üniversite öğrencilerine özel grupların ulusal yarışması 20 Nisan tarihinde düzenlendi. Dekanlar, öğretim görevlileri Irak’ın dini kişilikleri yarışma salonunda hazır oldu.

Bu Kur’ani olaya katılanlar ezber, tilavet, tefsir ve Kur’an bilimleri olmak üzere çeşitli bölümlerde birbirleriyle rekabet etti.

Raporlara göre, yarışma iki aşamalı gerçekleşti. Kerbela üniversitesi timi yarışmanın nihai aşamasında birinciliği kazandı. Kadisiye Üniversitesi ve Ferat-ul Evsat üniversite timleri ikinciliği ve üçüncülüğü kazandı.

Yarışmanın sonunda katılımcılar ve dereceye girenler arasında takdirname ve hediyeler dağıtıldı. Yarışmada hazır olan öğrenciler yarışma programları ve organizasyonunu övgüye layık gördü.