Kerbela Ödülü

Kerbela Ödülü

''Kerbela ödülü'' ulusal Kur'an yarışması ilk döneminde dereceye girenlerin ödül töreni İmam Hüseyin Türbesi mütevellilerinden Şeyh Abdülmehdi Kerbelayi'nin katılımıyla gerçekleşti.

 Birinci Dönem ''Kerbela ödülü'' Ulusal Kur'an Yarışmasında dereceye girenlerin ödül töreni 30 Haziran'da İmam Hüseyin Türbesi mütevellilerinden Şeyh Abdülmehdi Kerbelayi ve çok sayıda Ulema ve Kur'an-i kişiliklerin katılımıyla Irak'ta düzenlendi. Törende ezber, tilavet ve tefsir kategorisinde yarışarak dereceye girenler ödüllendirildi.

Tören Iraklı kâri Mustafa Sarafi tarafından Kur'an-ı Kerim'den  ayetlerin okunmasıyla başladı. Daha sonra Şeyh Abdülmehdi Kerbelayi bazı şahsiyetlerin Kur'an ezber, tilavet ve Kur'an bilimleri konusunda eğitimine ilave olarak  toplumu Kur'an kültürü ile zenginleştirmenin gerekliliği üzerine konuşma yaptı.

Birinci Dönem ''Kerbela ödülü'' Ulusal Kur'an Yarışması 26-29 Haziran tarihleri arasında İmam Hüseyin Türbesi Dar-ul Kur'an-ı çabasıyla Kerbela'da düzenlendi. Yarışmanın gelecek yıl Şevval ayında uluslararası olarak düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.

 

 

Kaynak; İqna      

 

 

                                                                Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın