Kerbela Kur’an Hafızları ve Tebliğci Hanımlar Konferansı

Kerbela Kur’an Hafızları ve Tebliğci Hanımlar Konferansı

Kerbela Kur’an Hafızları ve Tebliğci Hanımlar Konferansı Düzenlendi

Hz. İmam Hüseyin (a.s) ziyaretgâhı din işleri ve tebliğ bölümü, Kerbela Bayan Kur’an hafızları ve tebliğcilerine yönelik “Kur’an ve İmam Hüseyin” konulu konferans düzenledi.

“Kur’an ve İmam Hüseyin” adlı konferansta, Kur’an-ı Kerimi anlama ve İmam Hüseyin’in (a.s) kıyamı ile irtibatı ve ilişkileri ele alındı.

Din işleri ve tebliğ bölümü müdürü “Şeyh Ali Mutiri” konferansa 250’den fazla bayan Kur’an hafızı ve tebliğcinin katıldığını dile getirdi.

Şeyh Ali Mutiri; “bu ilmi konferansta ayrıca İmam Hüseyin’in (a.s) Âşura gecesinde yapmış olduğu Kur’an-i hareketi ve yine o gecede yaptığı Kur’an tilaveti ve bu değerli hareketin tebliğe nasıl dönüştüğü hususlar incelendiğini dile getirdi.”

İlim havzasının önde gelen üstatlarından “Salim Cari” de, konuşmasında İmam Hüseyin’in (a.s) kıyamının Kur’an ile olan ilişkisinin, kıyamın tebliğ boyutunu ve kıyamın Kur’an’i yaklaşımını ele aldı.

Ayrıca konferansta; Ramazan ayında Kur’an tilavetleri, ezber, tefsir ve şer-i ahkâm konularında faaliyet gösteren hafız hanım hocalar takdir ve teşekkür edildi.

Kaynak: İQNA Haber