Kerbela Dar-al Kur’an’dan Derneğimize Ziyaret + Foto

Kerbela Dar-al Kur’an’dan Derneğimize Ziyaret + Foto

Kerbela Dar-al Kur’an’dan Derneğimize Ziyaret + Foto

İmam Hüseyin (a.s) türbesi “Dar-al Kur’an” Kur’an Kursu Başkanı “Şeyh Hasan El-Mansuri ve beraberindeki heyet, Allame Tabatabai Kur’an Nesli Derneğimizi ziyaret etti.

Çalışmaları yakından gözlemleyen Şey Hasan El-Mansuri, Kur’an Kursumuzun sınıflarını tek tek gezerek öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere başarılar dileyip memnuniyetini dile getiren Şeyh Hasan birtakım tavsiyelerde bulundu.

Dinimiz bir, peygamberimiz bir, kitabımız bir diyen Şeyh Hasan, kitabımız asla tahrif olmamıştır. Biz onu öğrenmede özen ve gayret göstermeliyiz ve hatta ezberleyerek kalbimizde taşımalıyız yaşamalıyız ve yaşatmalıyız dedi.

İmam Hüseyin (a.s) türbesine bağlı Kur’an kursunun çalışmaları hakkında bilgi veren Şeyh Hasan El-Mansuri; Kur’an-i çalışmalarının Kerbela ve Irakla sınırlı kalmadığını, Kur’an ile ilgili her türlü çalışmaları sınır dışına da taşıdıklarını dile getirdi. İslam âleminde Kur’an’ın, vahdetin sembolü olduğunu ve Müslümanların kalplerini birbirine bağladığını dile getiren Şeyh Hasan, Kur’an’ı Kerimi anlama, yaşama ve yaşatmalıyız dedi.

Kursumuzun çalışmalarından memnuniyetlerini dile getiren Şeyh Hasan, Pek yakında Kerbelada uluslararası Kur’an yarışmasının düzenleneceğini ve bu yarışmalardan kursumuzun başarılı üstat ve öğrencilerini de aramızda görmekten mutluluk duyacaklarını söyledi.