KATAR’DA ULUSAL ÇOCUK KUR’AN YARIŞMASI BAŞLADI

KATAR’DA ULUSAL ÇOCUK KUR’AN YARIŞMASI BAŞLADI

Ulusal Şeyh Casim bin Muhammed Bin Thani Kur’an ezberleme yarışması özellikle bu ülkedeki Katarlı çocuklar için başladı.

Uluslararası Kur’an Haber ajansı Iqna’nın “El-Şark” Katar gazetesinden yaptığı habere göre yarışmaya 2 Bin 48 kişi Katardan erkek ve kız çocuğu olmak üzere bu ülkenin başkenti olan Doha şehrinde yapıldı.

Erkek yarışmacıların yarışması Muhammed bin Abdul Wahab mescidinde ve kız yarışmacılar da “Binti Muhammed müzesi” Kur’an ve çağrı merkezinde şu anda yarışmalar yapılmakta ve 1 Haziran Perşembe gününe kadar devam edecektir.

Katarlı erkek ve kız çocukları ve Katarlı olmayan bu ülkede yaşayan çocuklar da Kur’an-ı Kerimin son 5 cüz ’ünden bir cüzü 30 jüri üyesi karşısında yarıştılar.

Sultan El-Badri Kur’an yarışmaları organizasyon komitesi “Casim bin Thani” üyesi şöyle dedi: Bu yıllık turnuva ramazan ayının ilk haftasında düzenlenmektedir.

Ve devamında şunları ekledi: Yarışmalar Katarlı ve Katarda oturumu olan çocuklar için düzenlenmiştir. 12 Yaştan küçük olan Katarlı çocuk grupları ve 8 yaş da Katarlı olmayıp ikameti olan çocuklar içindir.

El-Badri yarışmanın hedeflerini açıklarken; Çocukları Kur2an okumaya teşvik etmek için bu yarışma düzenlenmiştir dedi. Vakıflar Bakanlığı bu vesileyle güzel sesli çocukları tanıyabilecek ve onları Kur’an merkezinde Kur’an ezberine devam etmeye teşvik edecektir.

Hatırlatmak gerekirse Katar Şeyh Casim Bin Muhammed Bin Thani Kur’an yarışması çeşitli çocuk dallarında Katarlı vatandaşlarla, vatandaş olmayıp ikameti olanlar, yeni Müslüman olanların, dili Arap olmayan Katar dışında yaşayanların bölümleri oluşturulmuştur. Özellikle bu ülkenin vatandaşlarına hafızlık, tertil okuma, tecvidli okuma, Kur’an cüzlerinden 5,10,15,20,25 cüzleri, bütün Kur’an-ı Kerimi ezber bölümü, “iyilerin en iyisi” yarışması her üç yılda bir yapılmaktadır.